Bakt purre med fetakrem og hasselnøtter

24.05.2024

For 4 personer

Ingredienser

2 purre

100 g feta

4 ss melk

20 g hasselnøtter 

4-6 ss olivenolje

1 ts chiliflakes

1 neve bladpersille

1 ts honning

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 210 grader med grillelement.


Kutt av de grønne purrebladene og del deretter purrene i to på langs. Legg dem over på et stekebrett med snittflaten opp. Ringle over olivenolje, litt salt og 1 ts honning. Snu purren med snittflaten ned og sett inn i ovnen under grillelementet. Stek til det ytre skallet begynner å få mørke flekker og purrene er møre, ca. 15-20 minutter.


Grovhakk hasselnøttene og halvparten av bladpersillen. Bland sammen med 4-6 ss olivenolje og en ts chiliflakes.


Ha fetaen i en bolle og rør inn litt og litt melk til ønsket konsistens.


Legg purrene på et fat med snittflaten opp og strø over fetakremen, etterfulgt av hasselnøttmiksen. Avslutt med resten av bladpersillen, litt flaksalt og pepper.

Bakt purre med fetakrem og hasselnøtter

24.05.2024

For 4 personer

Ingredienser

2 purre

100 g feta

4 ss melk

20 g hasselnøtter 

4-6 ss olivenolje

1 ts chiliflakes

1 neve bladpersille

1 ts honning

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 210 grader med grillelement.


Kutt av de grønne purrebladene og del deretter purrene i to på langs. Legg dem over på et stekebrett med snittflaten opp. Ringle over olivenolje, litt salt og 1 ts honning. Snu purren med snittflaten ned og sett inn i ovnen under grillelementet. Stek til det ytre skallet begynner å få mørke flekker og purrene er møre, ca. 15-20 minutter.


Grovhakk hasselnøttene og halvparten av bladpersillen. Bland sammen med 4-6 ss olivenolje og en ts chiliflakes.


Ha fetaen i en bolle og rør inn litt og litt melk til ønsket konsistens.


Legg purrene på et fat med snittflaten opp og strø over fetakremen, etterfulgt av hasselnøttmiksen. Avslutt med resten av bladpersillen, litt flaksalt og pepper.

Bakt purre med fetakrem og hasselnøtter

24.05.2024

For 4 personer

Ingredienser

2 purre

100 g feta

4 ss melk

20 g hasselnøtter 

4-6 ss olivenolje

1 ts chiliflakes

1 neve bladpersille

1 ts honning

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 210 grader med grillelement.


Kutt av de grønne purrebladene og del deretter purrene i to på langs. Legg dem over på et stekebrett med snittflaten opp. Ringle over olivenolje, litt salt og 1 ts honning. Snu purren med snittflaten ned og sett inn i ovnen under grillelementet. Stek til det ytre skallet begynner å få mørke flekker og purrene er møre, ca. 15-20 minutter.


Grovhakk hasselnøttene og halvparten av bladpersillen. Bland sammen med 4-6 ss olivenolje og en ts chiliflakes.


Ha fetaen i en bolle og rør inn litt og litt melk til ønsket konsistens.


Legg purrene på et fat med snittflaten opp og strø over fetakremen, etterfulgt av hasselnøttmiksen. Avslutt med resten av bladpersillen, litt flaksalt og pepper.

Bakt purre med fetakrem og hasselnøtter

24.05.2024

For 4 personer

Ingredienser

2 purre

100 g feta

4 ss melk

20 g hasselnøtter 

4-6 ss olivenolje

1 ts chiliflakes

1 neve bladpersille

1 ts honning

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 210 grader med grillelement.


Kutt av de grønne purrebladene og del deretter purrene i to på langs. Legg dem over på et stekebrett med snittflaten opp. Ringle over olivenolje, litt salt og 1 ts honning. Snu purren med snittflaten ned og sett inn i ovnen under grillelementet. Stek til det ytre skallet begynner å få mørke flekker og purrene er møre, ca. 15-20 minutter.


Grovhakk hasselnøttene og halvparten av bladpersillen. Bland sammen med 4-6 ss olivenolje og en ts chiliflakes.


Ha fetaen i en bolle og rør inn litt og litt melk til ønsket konsistens.


Legg purrene på et fat med snittflaten opp og strø over fetakremen, etterfulgt av hasselnøttmiksen. Avslutt med resten av bladpersillen, litt flaksalt og pepper.

Det Serveres AS | Orgnr: 930752088

Det Serveres AS | Orgnr: 930752088