Corn ribs med maiskrem
11.08.2024
For 4 personer
Ingredienser
2 maiskolber
2 ss nøytral olje
1 ts salt
1 ts chiliflakes
1 ts paprikapulver
⅛ ts kajennepepper
¼ ts cumin
40 g smør
1 boks mais (240 g)
40 g smør
¼ ts chiliflakes
1 dl fløte
Salt og pepper
1 neve persille
1 ts paprikapulver
Fremgangsmåte
Maisribs
Forvarm ovnen på 225 grader på grillelement.
Skrell av bladene på maisen og kutt av ca 1-2 cm på toppen og bunnen av kolbene. Del kolbene i to, så du har fire like store mais deler.
Sett maiskolbedelene på høykant og del dem på langs to ganger så du får fire ribs per del. Kjernen i maisen er ganske hard, så vær forsiktig. Bruk en skarp stor kniv, og vugg ned sakte frem og tilbake mens du presser nedover med jevnt trykk. Pass på fingrene.
Ha maisribsene i en bolle og hell over den nøytrale oljen. Bland sammen 1 ts salt, 1 ts chiliflakes, paprikapulveret, kajennepepperet og cuminen i en liten bolle før du heller det over maisribsene. Bland godt sammen så krydderet fordeles jevnt utover alle delene. Dekk et stekebrett med folie og fordel maisribsene jevnt utover
Plasser stekebrettet høyt i ovnen og bak i ca. 15 minutter, eller til de er ferdig på den ene siden. Ta ut brettet og snu dem rundt så de blir stekt på begge sider. Sett dem inn i ovnen igjen i ca. 15 minutter, eller til de er ferdige.
Smelt 40 g smør i en liten kjele. Ta ut maisribsene og pensle dem med det smeltede smøret.
Maiskrem
Ha smøret i en liten kjele og varm opp på middels varme. Sil av maisen og ha oppi kjelen sammen med chiliflakes. La surre i noen minutter. Ha i kremfløten og kok opp. Sett ned varmen og la småputre i ca. 5 minutter. Bruk en stavmikser eller blender til å kjøre maisen til en jevn og myk krem. Smak til med salt og pepper.
Servering
Legg en god porsjon med maiskrem på et fat sammen med maisribsene. Finhakk persillen og strø over. Avslutt med litt paprikapulver over maiskremen. Krydre med litt salt og pepper over det hele.
Corn ribs med maiskrem
11.08.2024
For 4 personer
Ingredienser
2 maiskolber
2 ss nøytral olje
1 ts salt
1 ts chiliflakes
1 ts paprikapulver
⅛ ts kajennepepper
¼ ts cumin
40 g smør
1 boks mais (240 g)
40 g smør
¼ ts chiliflakes
1 dl fløte
Salt og pepper
1 neve persille
1 ts paprikapulver
Fremgangsmåte
Maisribs
Forvarm ovnen på 225 grader på grillelement.
Skrell av bladene på maisen og kutt av ca 1-2 cm på toppen og bunnen av kolbene. Del kolbene i to, så du har fire like store mais deler.
Sett maiskolbedelene på høykant og del dem på langs to ganger så du får fire ribs per del. Kjernen i maisen er ganske hard, så vær forsiktig. Bruk en skarp stor kniv, og vugg ned sakte frem og tilbake mens du presser nedover med jevnt trykk. Pass på fingrene.
Ha maisribsene i en bolle og hell over den nøytrale oljen. Bland sammen 1 ts salt, 1 ts chiliflakes, paprikapulveret, kajennepepperet og cuminen i en liten bolle før du heller det over maisribsene. Bland godt sammen så krydderet fordeles jevnt utover alle delene. Dekk et stekebrett med folie og fordel maisribsene jevnt utover
Plasser stekebrettet høyt i ovnen og bak i ca. 15 minutter, eller til de er ferdig på den ene siden. Ta ut brettet og snu dem rundt så de blir stekt på begge sider. Sett dem inn i ovnen igjen i ca. 15 minutter, eller til de er ferdige.
Smelt 40 g smør i en liten kjele. Ta ut maisribsene og pensle dem med det smeltede smøret.
Maiskrem
Ha smøret i en liten kjele og varm opp på middels varme. Sil av maisen og ha oppi kjelen sammen med chiliflakes. La surre i noen minutter. Ha i kremfløten og kok opp. Sett ned varmen og la småputre i ca. 5 minutter. Bruk en stavmikser eller blender til å kjøre maisen til en jevn og myk krem. Smak til med salt og pepper.
Servering
Legg en god porsjon med maiskrem på et fat sammen med maisribsene. Finhakk persillen og strø over. Avslutt med litt paprikapulver over maiskremen. Krydre med litt salt og pepper over det hele.
Corn ribs med maiskrem
11.08.2024
For 4 personer
Ingredienser
2 maiskolber
2 ss nøytral olje
1 ts salt
1 ts chiliflakes
1 ts paprikapulver
⅛ ts kajennepepper
¼ ts cumin
40 g smør
1 boks mais (240 g)
40 g smør
¼ ts chiliflakes
1 dl fløte
Salt og pepper
1 neve persille
1 ts paprikapulver
Fremgangsmåte
Maisribs
Forvarm ovnen på 225 grader på grillelement.
Skrell av bladene på maisen og kutt av ca 1-2 cm på toppen og bunnen av kolbene. Del kolbene i to, så du har fire like store mais deler.
Sett maiskolbedelene på høykant og del dem på langs to ganger så du får fire ribs per del. Kjernen i maisen er ganske hard, så vær forsiktig. Bruk en skarp stor kniv, og vugg ned sakte frem og tilbake mens du presser nedover med jevnt trykk. Pass på fingrene.
Ha maisribsene i en bolle og hell over den nøytrale oljen. Bland sammen 1 ts salt, 1 ts chiliflakes, paprikapulveret, kajennepepperet og cuminen i en liten bolle før du heller det over maisribsene. Bland godt sammen så krydderet fordeles jevnt utover alle delene. Dekk et stekebrett med folie og fordel maisribsene jevnt utover
Plasser stekebrettet høyt i ovnen og bak i ca. 15 minutter, eller til de er ferdig på den ene siden. Ta ut brettet og snu dem rundt så de blir stekt på begge sider. Sett dem inn i ovnen igjen i ca. 15 minutter, eller til de er ferdige.
Smelt 40 g smør i en liten kjele. Ta ut maisribsene og pensle dem med det smeltede smøret.
Maiskrem
Ha smøret i en liten kjele og varm opp på middels varme. Sil av maisen og ha oppi kjelen sammen med chiliflakes. La surre i noen minutter. Ha i kremfløten og kok opp. Sett ned varmen og la småputre i ca. 5 minutter. Bruk en stavmikser eller blender til å kjøre maisen til en jevn og myk krem. Smak til med salt og pepper.
Servering
Legg en god porsjon med maiskrem på et fat sammen med maisribsene. Finhakk persillen og strø over. Avslutt med litt paprikapulver over maiskremen. Krydre med litt salt og pepper over det hele.
Corn ribs med maiskrem
11.08.2024
For 4 personer
Ingredienser
2 maiskolber
2 ss nøytral olje
1 ts salt
1 ts chiliflakes
1 ts paprikapulver
⅛ ts kajennepepper
¼ ts cumin
40 g smør
1 boks mais (240 g)
40 g smør
¼ ts chiliflakes
1 dl fløte
Salt og pepper
1 neve persille
1 ts paprikapulver
Fremgangsmåte
Maisribs
Forvarm ovnen på 225 grader på grillelement.
Skrell av bladene på maisen og kutt av ca 1-2 cm på toppen og bunnen av kolbene. Del kolbene i to, så du har fire like store mais deler.
Sett maiskolbedelene på høykant og del dem på langs to ganger så du får fire ribs per del. Kjernen i maisen er ganske hard, så vær forsiktig. Bruk en skarp stor kniv, og vugg ned sakte frem og tilbake mens du presser nedover med jevnt trykk. Pass på fingrene.
Ha maisribsene i en bolle og hell over den nøytrale oljen. Bland sammen 1 ts salt, 1 ts chiliflakes, paprikapulveret, kajennepepperet og cuminen i en liten bolle før du heller det over maisribsene. Bland godt sammen så krydderet fordeles jevnt utover alle delene. Dekk et stekebrett med folie og fordel maisribsene jevnt utover
Plasser stekebrettet høyt i ovnen og bak i ca. 15 minutter, eller til de er ferdig på den ene siden. Ta ut brettet og snu dem rundt så de blir stekt på begge sider. Sett dem inn i ovnen igjen i ca. 15 minutter, eller til de er ferdige.
Smelt 40 g smør i en liten kjele. Ta ut maisribsene og pensle dem med det smeltede smøret.
Maiskrem
Ha smøret i en liten kjele og varm opp på middels varme. Sil av maisen og ha oppi kjelen sammen med chiliflakes. La surre i noen minutter. Ha i kremfløten og kok opp. Sett ned varmen og la småputre i ca. 5 minutter. Bruk en stavmikser eller blender til å kjøre maisen til en jevn og myk krem. Smak til med salt og pepper.
Servering
Legg en god porsjon med maiskrem på et fat sammen med maisribsene. Finhakk persillen og strø over. Avslutt med litt paprikapulver over maiskremen. Krydre med litt salt og pepper over det hele.