Dekonstruert pavlova
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
70 g eggehvitte
70 g sukker
70 g melis
3,5 dl rabarbra, i biter
0,5 ss vann
100 g sukker
2 eggeplommer
En klype salt
50 g smør
3 eggeplommer
15 g maizena
60 g sukker
1 vaniljestang
2,5 dl kremfløte
Fremgangsmåte
Marengsflak
Mål opp 70 gram sukker, 70 gram melis og 70 gram eggehvite (ca. 2 egg). Pisk eggehvitene luftig med en mikser. Hel deretter i litt og litt sukker mens du pisker til alt sukkeret inkorporert. Gjør så det samme med melisen.
Sett ovnen på 70 grader. Spre marengsmassen utover en et bakepapir på et stekebrett til ca. 1-2 mm tykkelse. Kjør en neve pistasjnøtter i en mikser til du får et fint grønt pulver. Dryss pistasjpulveret over marenges og sett i ovnen. La marengsen stå i ovnen i ca 1-2 timer, eller til den er knusktørr.
Rabarbracurd
Kutt rabarbraen i biter. Ha rabarbraen sammen med vannet og halvparten av sukkeret i en kjele. Kok opp på medium varme og la koke til rabarbraen er myk. Det tar ca. 15 minutter. Imens rabarbraen koker pisker du eggeplommene, saltet og den andre halvparten av sukkeret til det blir lyst og luftig.
Når rabarbraen er myk tar du kjelen av varmen og moser bitene med en gaffel. Ta ut 100 gram av den varme rabarbraen og hell forsiktig inn i eggeblandingen, mens du pisker konstant. Hell deretter blandingen over i kjelen med resten av den varme rabarbraen. Ha i smøret og bland sammen. Sett kjelen tilbake over medium-lav varme og la koke til blandingen er tykk og kremet. Har du en temperaturmåler skal blandingen bli ca. 80 grader. Dette tar omkring 10 minutter.
Ha rabarbracurden over i et sterilisert glass. La lokket på glasset ligge på med en liten sprekk, så dampen kan sive ut, og la stå på benken til curden blir romtemperert. Sett deretter på lokket og inn i kjøleskapet. Rabarbracurden kan stå i kjøleskapet i omkring 1-2 uker.
Vaniljekrem
Pisk sammen eggeplommer, sukker og maizena i en bolle. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen sammen med fløten i en kjele og kok forsiktig opp. Hell den varme melken over i eggeblandingen og pisk sammen. Ha blandingen tilbake i kjelen og kok opp under omrøring. Når den er tykk tar du ut vaniljestangen, har den over i en bolle og lar avkjøle.
Serveres med rørte jordbær og friske jordbær.
Dekonstruert pavlova
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
70 g eggehvitte
70 g sukker
70 g melis
3,5 dl rabarbra, i biter
0,5 ss vann
100 g sukker
2 eggeplommer
En klype salt
50 g smør
3 eggeplommer
15 g maizena
60 g sukker
1 vaniljestang
2,5 dl kremfløte
Fremgangsmåte
Marengsflak
Mål opp 70 gram sukker, 70 gram melis og 70 gram eggehvite (ca. 2 egg). Pisk eggehvitene luftig med en mikser. Hel deretter i litt og litt sukker mens du pisker til alt sukkeret inkorporert. Gjør så det samme med melisen.
Sett ovnen på 70 grader. Spre marengsmassen utover en et bakepapir på et stekebrett til ca. 1-2 mm tykkelse. Kjør en neve pistasjnøtter i en mikser til du får et fint grønt pulver. Dryss pistasjpulveret over marenges og sett i ovnen. La marengsen stå i ovnen i ca 1-2 timer, eller til den er knusktørr.
Rabarbracurd
Kutt rabarbraen i biter. Ha rabarbraen sammen med vannet og halvparten av sukkeret i en kjele. Kok opp på medium varme og la koke til rabarbraen er myk. Det tar ca. 15 minutter. Imens rabarbraen koker pisker du eggeplommene, saltet og den andre halvparten av sukkeret til det blir lyst og luftig.
Når rabarbraen er myk tar du kjelen av varmen og moser bitene med en gaffel. Ta ut 100 gram av den varme rabarbraen og hell forsiktig inn i eggeblandingen, mens du pisker konstant. Hell deretter blandingen over i kjelen med resten av den varme rabarbraen. Ha i smøret og bland sammen. Sett kjelen tilbake over medium-lav varme og la koke til blandingen er tykk og kremet. Har du en temperaturmåler skal blandingen bli ca. 80 grader. Dette tar omkring 10 minutter.
Ha rabarbracurden over i et sterilisert glass. La lokket på glasset ligge på med en liten sprekk, så dampen kan sive ut, og la stå på benken til curden blir romtemperert. Sett deretter på lokket og inn i kjøleskapet. Rabarbracurden kan stå i kjøleskapet i omkring 1-2 uker.
Vaniljekrem
Pisk sammen eggeplommer, sukker og maizena i en bolle. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen sammen med fløten i en kjele og kok forsiktig opp. Hell den varme melken over i eggeblandingen og pisk sammen. Ha blandingen tilbake i kjelen og kok opp under omrøring. Når den er tykk tar du ut vaniljestangen, har den over i en bolle og lar avkjøle.
Serveres med rørte jordbær og friske jordbær.
Dekonstruert pavlova
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
70 g eggehvitte
70 g sukker
70 g melis
3,5 dl rabarbra, i biter
0,5 ss vann
100 g sukker
2 eggeplommer
En klype salt
50 g smør
3 eggeplommer
15 g maizena
60 g sukker
1 vaniljestang
2,5 dl kremfløte
Fremgangsmåte
Marengsflak
Mål opp 70 gram sukker, 70 gram melis og 70 gram eggehvite (ca. 2 egg). Pisk eggehvitene luftig med en mikser. Hel deretter i litt og litt sukker mens du pisker til alt sukkeret inkorporert. Gjør så det samme med melisen.
Sett ovnen på 70 grader. Spre marengsmassen utover en et bakepapir på et stekebrett til ca. 1-2 mm tykkelse. Kjør en neve pistasjnøtter i en mikser til du får et fint grønt pulver. Dryss pistasjpulveret over marenges og sett i ovnen. La marengsen stå i ovnen i ca 1-2 timer, eller til den er knusktørr.
Rabarbracurd
Kutt rabarbraen i biter. Ha rabarbraen sammen med vannet og halvparten av sukkeret i en kjele. Kok opp på medium varme og la koke til rabarbraen er myk. Det tar ca. 15 minutter. Imens rabarbraen koker pisker du eggeplommene, saltet og den andre halvparten av sukkeret til det blir lyst og luftig.
Når rabarbraen er myk tar du kjelen av varmen og moser bitene med en gaffel. Ta ut 100 gram av den varme rabarbraen og hell forsiktig inn i eggeblandingen, mens du pisker konstant. Hell deretter blandingen over i kjelen med resten av den varme rabarbraen. Ha i smøret og bland sammen. Sett kjelen tilbake over medium-lav varme og la koke til blandingen er tykk og kremet. Har du en temperaturmåler skal blandingen bli ca. 80 grader. Dette tar omkring 10 minutter.
Ha rabarbracurden over i et sterilisert glass. La lokket på glasset ligge på med en liten sprekk, så dampen kan sive ut, og la stå på benken til curden blir romtemperert. Sett deretter på lokket og inn i kjøleskapet. Rabarbracurden kan stå i kjøleskapet i omkring 1-2 uker.
Vaniljekrem
Pisk sammen eggeplommer, sukker og maizena i en bolle. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen sammen med fløten i en kjele og kok forsiktig opp. Hell den varme melken over i eggeblandingen og pisk sammen. Ha blandingen tilbake i kjelen og kok opp under omrøring. Når den er tykk tar du ut vaniljestangen, har den over i en bolle og lar avkjøle.
Serveres med rørte jordbær og friske jordbær.
Dekonstruert pavlova
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
70 g eggehvitte
70 g sukker
70 g melis
3,5 dl rabarbra, i biter
0,5 ss vann
100 g sukker
2 eggeplommer
En klype salt
50 g smør
3 eggeplommer
15 g maizena
60 g sukker
1 vaniljestang
2,5 dl kremfløte
Fremgangsmåte
Marengsflak
Mål opp 70 gram sukker, 70 gram melis og 70 gram eggehvite (ca. 2 egg). Pisk eggehvitene luftig med en mikser. Hel deretter i litt og litt sukker mens du pisker til alt sukkeret inkorporert. Gjør så det samme med melisen.
Sett ovnen på 70 grader. Spre marengsmassen utover en et bakepapir på et stekebrett til ca. 1-2 mm tykkelse. Kjør en neve pistasjnøtter i en mikser til du får et fint grønt pulver. Dryss pistasjpulveret over marenges og sett i ovnen. La marengsen stå i ovnen i ca 1-2 timer, eller til den er knusktørr.
Rabarbracurd
Kutt rabarbraen i biter. Ha rabarbraen sammen med vannet og halvparten av sukkeret i en kjele. Kok opp på medium varme og la koke til rabarbraen er myk. Det tar ca. 15 minutter. Imens rabarbraen koker pisker du eggeplommene, saltet og den andre halvparten av sukkeret til det blir lyst og luftig.
Når rabarbraen er myk tar du kjelen av varmen og moser bitene med en gaffel. Ta ut 100 gram av den varme rabarbraen og hell forsiktig inn i eggeblandingen, mens du pisker konstant. Hell deretter blandingen over i kjelen med resten av den varme rabarbraen. Ha i smøret og bland sammen. Sett kjelen tilbake over medium-lav varme og la koke til blandingen er tykk og kremet. Har du en temperaturmåler skal blandingen bli ca. 80 grader. Dette tar omkring 10 minutter.
Ha rabarbracurden over i et sterilisert glass. La lokket på glasset ligge på med en liten sprekk, så dampen kan sive ut, og la stå på benken til curden blir romtemperert. Sett deretter på lokket og inn i kjøleskapet. Rabarbracurden kan stå i kjøleskapet i omkring 1-2 uker.
Vaniljekrem
Pisk sammen eggeplommer, sukker og maizena i en bolle. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen sammen med fløten i en kjele og kok forsiktig opp. Hell den varme melken over i eggeblandingen og pisk sammen. Ha blandingen tilbake i kjelen og kok opp under omrøring. Når den er tykk tar du ut vaniljestangen, har den over i en bolle og lar avkjøle.
Serveres med rørte jordbær og friske jordbær.