Grønnsakslasagne
14.10.2024
For ca. 6 personer
Ingredienser
1 gul løk
2 hvitløksfedd
2 gulrøtter
1 liten squash
2 bokser hakkede tomater
2,5 dl redusert kyllingkraft (evt grønnsaksbuljong)
400 g sopp
Balsamico
Salt og pepper
3 ss smør
3 ss mel
5 dl melk
50 g parmesan
Muskatnøtt
Lasagneplater
1 pose spinat
1 jarlsberg ost
1 potte basilikum
Fremgangsmåte
Tomatsaus
Finhakk løk og hvitløk. Riv gulrøtter og squash. Surr løken i olivenolje til myk og blank. Ha i hvitløken og la surre med. Ha i gulrøttene og squashen. Stek i ca. 5 minutter. Ha i de hermetiske tomatene og kyllingkraften. La stå og koke i minst 20. minutter. Stek soppen og sett til side. Ha soppen i sausen til slutt. Smak til med balsamico, salt og pepper.
Bechamel
Smelt smøret i en kjele. Ha i melet og rør godt rundt på lav varme i et par minutter. Tilsett melken litt etter litt, imens du rører. Rør hele tiden og la sausen tykne. Ha i parmesan og bland godt sammen. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper.
Bygg lasagnen
Riv jarlsbergosten. Vi er gærne og bruker hele, men mengde kan man velge selv. Start med et tynt lag tomatsaus i bunnen av formen. Legg deretter lasagneplater, tomatsaus, revet jarlsberg, revet frisk spinat og bechamel saus lagvis. Gjenta og fordel så du får 3-4 lag lasagneplater. Avslutt med ost på toppen.
Stekes i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Server med basilikum og revet parmesan
Grønnsakslasagne
14.10.2024
For ca. 6 personer
Ingredienser
1 gul løk
2 hvitløksfedd
2 gulrøtter
1 liten squash
2 bokser hakkede tomater
2,5 dl redusert kyllingkraft (evt grønnsaksbuljong)
400 g sopp
Balsamico
Salt og pepper
3 ss smør
3 ss mel
5 dl melk
50 g parmesan
Muskatnøtt
Lasagneplater
1 pose spinat
1 jarlsberg ost
1 potte basilikum
Fremgangsmåte
Tomatsaus
Finhakk løk og hvitløk. Riv gulrøtter og squash. Surr løken i olivenolje til myk og blank. Ha i hvitløken og la surre med. Ha i gulrøttene og squashen. Stek i ca. 5 minutter. Ha i de hermetiske tomatene og kyllingkraften. La stå og koke i minst 20. minutter. Stek soppen og sett til side. Ha soppen i sausen til slutt. Smak til med balsamico, salt og pepper.
Bechamel
Smelt smøret i en kjele. Ha i melet og rør godt rundt på lav varme i et par minutter. Tilsett melken litt etter litt, imens du rører. Rør hele tiden og la sausen tykne. Ha i parmesan og bland godt sammen. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper.
Bygg lasagnen
Riv jarlsbergosten. Vi er gærne og bruker hele, men mengde kan man velge selv. Start med et tynt lag tomatsaus i bunnen av formen. Legg deretter lasagneplater, tomatsaus, revet jarlsberg, revet frisk spinat og bechamel saus lagvis. Gjenta og fordel så du får 3-4 lag lasagneplater. Avslutt med ost på toppen.
Stekes i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Server med basilikum og revet parmesan
Grønnsakslasagne
14.10.2024
For ca. 6 personer
Ingredienser
1 gul løk
2 hvitløksfedd
2 gulrøtter
1 liten squash
2 bokser hakkede tomater
2,5 dl redusert kyllingkraft (evt grønnsaksbuljong)
400 g sopp
Balsamico
Salt og pepper
3 ss smør
3 ss mel
5 dl melk
50 g parmesan
Muskatnøtt
Lasagneplater
1 pose spinat
1 jarlsberg ost
1 potte basilikum
Fremgangsmåte
Tomatsaus
Finhakk løk og hvitløk. Riv gulrøtter og squash. Surr løken i olivenolje til myk og blank. Ha i hvitløken og la surre med. Ha i gulrøttene og squashen. Stek i ca. 5 minutter. Ha i de hermetiske tomatene og kyllingkraften. La stå og koke i minst 20. minutter. Stek soppen og sett til side. Ha soppen i sausen til slutt. Smak til med balsamico, salt og pepper.
Bechamel
Smelt smøret i en kjele. Ha i melet og rør godt rundt på lav varme i et par minutter. Tilsett melken litt etter litt, imens du rører. Rør hele tiden og la sausen tykne. Ha i parmesan og bland godt sammen. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper.
Bygg lasagnen
Riv jarlsbergosten. Vi er gærne og bruker hele, men mengde kan man velge selv. Start med et tynt lag tomatsaus i bunnen av formen. Legg deretter lasagneplater, tomatsaus, revet jarlsberg, revet frisk spinat og bechamel saus lagvis. Gjenta og fordel så du får 3-4 lag lasagneplater. Avslutt med ost på toppen.
Stekes i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Server med basilikum og revet parmesan
Grønnsakslasagne
14.10.2024
For ca. 6 personer
Ingredienser
1 gul løk
2 hvitløksfedd
2 gulrøtter
1 liten squash
2 bokser hakkede tomater
2,5 dl redusert kyllingkraft (evt grønnsaksbuljong)
400 g sopp
Balsamico
Salt og pepper
3 ss smør
3 ss mel
5 dl melk
50 g parmesan
Muskatnøtt
Lasagneplater
1 pose spinat
1 jarlsberg ost
1 potte basilikum
Fremgangsmåte
Tomatsaus
Finhakk løk og hvitløk. Riv gulrøtter og squash. Surr løken i olivenolje til myk og blank. Ha i hvitløken og la surre med. Ha i gulrøttene og squashen. Stek i ca. 5 minutter. Ha i de hermetiske tomatene og kyllingkraften. La stå og koke i minst 20. minutter. Stek soppen og sett til side. Ha soppen i sausen til slutt. Smak til med balsamico, salt og pepper.
Bechamel
Smelt smøret i en kjele. Ha i melet og rør godt rundt på lav varme i et par minutter. Tilsett melken litt etter litt, imens du rører. Rør hele tiden og la sausen tykne. Ha i parmesan og bland godt sammen. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper.
Bygg lasagnen
Riv jarlsbergosten. Vi er gærne og bruker hele, men mengde kan man velge selv. Start med et tynt lag tomatsaus i bunnen av formen. Legg deretter lasagneplater, tomatsaus, revet jarlsberg, revet frisk spinat og bechamel saus lagvis. Gjenta og fordel så du får 3-4 lag lasagneplater. Avslutt med ost på toppen.
Stekes i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Server med basilikum og revet parmesan