Grønnsakslasagne

14.10.2024

For ca. 6 personer

Ingredienser

1 gul løk



2 hvitløksfedd



2 gulrøtter



1 liten squash



2 bokser hakkede tomater



2,5 dl redusert kyllingkraft (evt grønnsaksbuljong)



400 g sopp



Balsamico



Salt og pepper






3 ss smør



3 ss mel



5 dl melk



50 g parmesan



Muskatnøtt






Lasagneplater



1 pose spinat



1 jarlsberg ost 



1 potte basilikum

Fremgangsmåte

Tomatsaus

Finhakk løk og hvitløk. Riv gulrøtter og squash. Surr løken i olivenolje til myk og blank. Ha i hvitløken og la surre med. Ha i gulrøttene og squashen. Stek i ca. 5 minutter. Ha i de hermetiske tomatene og kyllingkraften. La stå og koke i minst 20. minutter. Stek soppen og sett til side. Ha soppen i sausen til slutt. Smak til med balsamico, salt og pepper.


Bechamel

Smelt smøret i en kjele. Ha i melet og rør godt rundt på lav varme i et par minutter. Tilsett melken litt etter litt, imens du rører. Rør hele tiden og la sausen tykne. Ha i parmesan og bland godt sammen. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper.


Bygg lasagnen

Riv jarlsbergosten. Vi er gærne og bruker hele, men mengde kan man velge selv. Start med et tynt lag tomatsaus i bunnen av formen. Legg deretter lasagneplater, tomatsaus, revet jarlsberg, revet frisk spinat og bechamel saus lagvis. Gjenta og fordel så du får 3-4 lag lasagneplater. Avslutt med ost på toppen.

Stekes i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Server med basilikum og revet parmesan

Grønnsakslasagne

14.10.2024

For ca. 6 personer

Ingredienser

1 gul løk



2 hvitløksfedd



2 gulrøtter



1 liten squash



2 bokser hakkede tomater



2,5 dl redusert kyllingkraft (evt grønnsaksbuljong)



400 g sopp



Balsamico



Salt og pepper






3 ss smør



3 ss mel



5 dl melk



50 g parmesan



Muskatnøtt






Lasagneplater



1 pose spinat



1 jarlsberg ost 



1 potte basilikum

Fremgangsmåte

Tomatsaus

Finhakk løk og hvitløk. Riv gulrøtter og squash. Surr løken i olivenolje til myk og blank. Ha i hvitløken og la surre med. Ha i gulrøttene og squashen. Stek i ca. 5 minutter. Ha i de hermetiske tomatene og kyllingkraften. La stå og koke i minst 20. minutter. Stek soppen og sett til side. Ha soppen i sausen til slutt. Smak til med balsamico, salt og pepper.


Bechamel

Smelt smøret i en kjele. Ha i melet og rør godt rundt på lav varme i et par minutter. Tilsett melken litt etter litt, imens du rører. Rør hele tiden og la sausen tykne. Ha i parmesan og bland godt sammen. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper.


Bygg lasagnen

Riv jarlsbergosten. Vi er gærne og bruker hele, men mengde kan man velge selv. Start med et tynt lag tomatsaus i bunnen av formen. Legg deretter lasagneplater, tomatsaus, revet jarlsberg, revet frisk spinat og bechamel saus lagvis. Gjenta og fordel så du får 3-4 lag lasagneplater. Avslutt med ost på toppen.

Stekes i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Server med basilikum og revet parmesan

Grønnsakslasagne

14.10.2024

For ca. 6 personer

Ingredienser

1 gul løk



2 hvitløksfedd



2 gulrøtter



1 liten squash



2 bokser hakkede tomater



2,5 dl redusert kyllingkraft (evt grønnsaksbuljong)



400 g sopp



Balsamico



Salt og pepper






3 ss smør



3 ss mel



5 dl melk



50 g parmesan



Muskatnøtt






Lasagneplater



1 pose spinat



1 jarlsberg ost 



1 potte basilikum

Fremgangsmåte

Tomatsaus

Finhakk løk og hvitløk. Riv gulrøtter og squash. Surr løken i olivenolje til myk og blank. Ha i hvitløken og la surre med. Ha i gulrøttene og squashen. Stek i ca. 5 minutter. Ha i de hermetiske tomatene og kyllingkraften. La stå og koke i minst 20. minutter. Stek soppen og sett til side. Ha soppen i sausen til slutt. Smak til med balsamico, salt og pepper.


Bechamel

Smelt smøret i en kjele. Ha i melet og rør godt rundt på lav varme i et par minutter. Tilsett melken litt etter litt, imens du rører. Rør hele tiden og la sausen tykne. Ha i parmesan og bland godt sammen. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper.


Bygg lasagnen

Riv jarlsbergosten. Vi er gærne og bruker hele, men mengde kan man velge selv. Start med et tynt lag tomatsaus i bunnen av formen. Legg deretter lasagneplater, tomatsaus, revet jarlsberg, revet frisk spinat og bechamel saus lagvis. Gjenta og fordel så du får 3-4 lag lasagneplater. Avslutt med ost på toppen.

Stekes i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Server med basilikum og revet parmesan

Grønnsakslasagne

14.10.2024

For ca. 6 personer

Ingredienser

1 gul løk



2 hvitløksfedd



2 gulrøtter



1 liten squash



2 bokser hakkede tomater



2,5 dl redusert kyllingkraft (evt grønnsaksbuljong)



400 g sopp



Balsamico



Salt og pepper






3 ss smør



3 ss mel



5 dl melk



50 g parmesan



Muskatnøtt






Lasagneplater



1 pose spinat



1 jarlsberg ost 



1 potte basilikum

Fremgangsmåte

Tomatsaus

Finhakk løk og hvitløk. Riv gulrøtter og squash. Surr løken i olivenolje til myk og blank. Ha i hvitløken og la surre med. Ha i gulrøttene og squashen. Stek i ca. 5 minutter. Ha i de hermetiske tomatene og kyllingkraften. La stå og koke i minst 20. minutter. Stek soppen og sett til side. Ha soppen i sausen til slutt. Smak til med balsamico, salt og pepper.


Bechamel

Smelt smøret i en kjele. Ha i melet og rør godt rundt på lav varme i et par minutter. Tilsett melken litt etter litt, imens du rører. Rør hele tiden og la sausen tykne. Ha i parmesan og bland godt sammen. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper.


Bygg lasagnen

Riv jarlsbergosten. Vi er gærne og bruker hele, men mengde kan man velge selv. Start med et tynt lag tomatsaus i bunnen av formen. Legg deretter lasagneplater, tomatsaus, revet jarlsberg, revet frisk spinat og bechamel saus lagvis. Gjenta og fordel så du får 3-4 lag lasagneplater. Avslutt med ost på toppen.

Stekes i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Server med basilikum og revet parmesan

Det Serveres AS | Orgnr: 930752088

Det Serveres AS | Orgnr: 930752088