Honningsbakt gresskar med salvie og blåmuggost
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
1 flaskegresskar
3 ss honning
3 ss olje
1 ss balsamico
1 potte salvie
50 g blåmuggost
salt og pepper
chiliflakes
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 190 grader.
Del gresskaret i to og ta ut frøene og spar til senere.
Skrell gresskaret og kutt i skiver. Bland sammen honningen, oljen og balsamicoen. Spre gresskarskivene utover et bakebrett. Hell honningsblandingen over og bland inn godt.
Sett inn i ovnen og stek i ca. 30-40 minutter. Vend gresskaret halvveis.
Mens gresskaret står i ovnen renser og tørker du gresskarfrøene. Ha dem deretter i en tørr panne på medium-høy varme til de får en gylden farge. Ha deretter i en ss med olje og en neve med salvieblader. Stek til bladene blir crispy og sett til side.
Når gresskaret er ferdig har du dem over på en tallerken, strø over gresskarfrø og salvieblader, litt chiliflakes og salt og pepper, før du til slutt smuler blåmuggost over.
Server som en siderett eller forrett.
Honningsbakt gresskar med salvie og blåmuggost
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
1 flaskegresskar
3 ss honning
3 ss olje
1 ss balsamico
1 potte salvie
50 g blåmuggost
salt og pepper
chiliflakes
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 190 grader.
Del gresskaret i to og ta ut frøene og spar til senere.
Skrell gresskaret og kutt i skiver. Bland sammen honningen, oljen og balsamicoen. Spre gresskarskivene utover et bakebrett. Hell honningsblandingen over og bland inn godt.
Sett inn i ovnen og stek i ca. 30-40 minutter. Vend gresskaret halvveis.
Mens gresskaret står i ovnen renser og tørker du gresskarfrøene. Ha dem deretter i en tørr panne på medium-høy varme til de får en gylden farge. Ha deretter i en ss med olje og en neve med salvieblader. Stek til bladene blir crispy og sett til side.
Når gresskaret er ferdig har du dem over på en tallerken, strø over gresskarfrø og salvieblader, litt chiliflakes og salt og pepper, før du til slutt smuler blåmuggost over.
Server som en siderett eller forrett.
Honningsbakt gresskar med salvie og blåmuggost
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
1 flaskegresskar
3 ss honning
3 ss olje
1 ss balsamico
1 potte salvie
50 g blåmuggost
salt og pepper
chiliflakes
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 190 grader.
Del gresskaret i to og ta ut frøene og spar til senere.
Skrell gresskaret og kutt i skiver. Bland sammen honningen, oljen og balsamicoen. Spre gresskarskivene utover et bakebrett. Hell honningsblandingen over og bland inn godt.
Sett inn i ovnen og stek i ca. 30-40 minutter. Vend gresskaret halvveis.
Mens gresskaret står i ovnen renser og tørker du gresskarfrøene. Ha dem deretter i en tørr panne på medium-høy varme til de får en gylden farge. Ha deretter i en ss med olje og en neve med salvieblader. Stek til bladene blir crispy og sett til side.
Når gresskaret er ferdig har du dem over på en tallerken, strø over gresskarfrø og salvieblader, litt chiliflakes og salt og pepper, før du til slutt smuler blåmuggost over.
Server som en siderett eller forrett.
Honningsbakt gresskar med salvie og blåmuggost
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
1 flaskegresskar
3 ss honning
3 ss olje
1 ss balsamico
1 potte salvie
50 g blåmuggost
salt og pepper
chiliflakes
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 190 grader.
Del gresskaret i to og ta ut frøene og spar til senere.
Skrell gresskaret og kutt i skiver. Bland sammen honningen, oljen og balsamicoen. Spre gresskarskivene utover et bakebrett. Hell honningsblandingen over og bland inn godt.
Sett inn i ovnen og stek i ca. 30-40 minutter. Vend gresskaret halvveis.
Mens gresskaret står i ovnen renser og tørker du gresskarfrøene. Ha dem deretter i en tørr panne på medium-høy varme til de får en gylden farge. Ha deretter i en ss med olje og en neve med salvieblader. Stek til bladene blir crispy og sett til side.
Når gresskaret er ferdig har du dem over på en tallerken, strø over gresskarfrø og salvieblader, litt chiliflakes og salt og pepper, før du til slutt smuler blåmuggost over.
Server som en siderett eller forrett.