Hvite bønner, fennikel og parmesan
24.05.2024
For 2 personer
Ingredienser
2 sjalottløk
2-3 hvitløksfedd
0,5 fennikel
3 ss olivenolje
1 neve frisk timian
1 ss hvitvinseddik
2,5 dl kyllingkraft
2 bokser hvite bønner
0,5 sitron
25 g parmesan
1 ss smør
1 potte kruspersille
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Del sjalottløken i to og kutt i tynne skiver. Kutt hvitløken i tynne skiver.
Fjern den harde kjernen i midten av fennikelen og skjær i tynne skiver, gjerne med en mandolin hvis du har det.
Bind en neve timian sammen med hyssing.
Ha olivenoljen i en kjele og surr sjalottløken på middels varme til den blir blank. Tilsett hvitløken, timianbunten og fennikelen og la surre i noen minutter til fennikelen blir myk. Ha i hvitvinseddiken og la koke inn. Hell i kyllingkraften og 1 dl vann. Kok opp og tilsett deretter bønnene. La småkoke i ca. 10 minutter. Finhakk en neve kruspersille og ha det i sammen med smøret, revet sitronskall fra en halv sitron og en neve revet parmesan. La det småputre i ca. 2 minutter.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Topp med frisk kruspersille, parmesan og pepper. Server gjerne med litt godt brød.
Hvite bønner, fennikel og parmesan
24.05.2024
For 2 personer
Ingredienser
2 sjalottløk
2-3 hvitløksfedd
0,5 fennikel
3 ss olivenolje
1 neve frisk timian
1 ss hvitvinseddik
2,5 dl kyllingkraft
2 bokser hvite bønner
0,5 sitron
25 g parmesan
1 ss smør
1 potte kruspersille
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Del sjalottløken i to og kutt i tynne skiver. Kutt hvitløken i tynne skiver.
Fjern den harde kjernen i midten av fennikelen og skjær i tynne skiver, gjerne med en mandolin hvis du har det.
Bind en neve timian sammen med hyssing.
Ha olivenoljen i en kjele og surr sjalottløken på middels varme til den blir blank. Tilsett hvitløken, timianbunten og fennikelen og la surre i noen minutter til fennikelen blir myk. Ha i hvitvinseddiken og la koke inn. Hell i kyllingkraften og 1 dl vann. Kok opp og tilsett deretter bønnene. La småkoke i ca. 10 minutter. Finhakk en neve kruspersille og ha det i sammen med smøret, revet sitronskall fra en halv sitron og en neve revet parmesan. La det småputre i ca. 2 minutter.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Topp med frisk kruspersille, parmesan og pepper. Server gjerne med litt godt brød.
Hvite bønner, fennikel og parmesan
24.05.2024
For 2 personer
Ingredienser
2 sjalottløk
2-3 hvitløksfedd
0,5 fennikel
3 ss olivenolje
1 neve frisk timian
1 ss hvitvinseddik
2,5 dl kyllingkraft
2 bokser hvite bønner
0,5 sitron
25 g parmesan
1 ss smør
1 potte kruspersille
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Del sjalottløken i to og kutt i tynne skiver. Kutt hvitløken i tynne skiver.
Fjern den harde kjernen i midten av fennikelen og skjær i tynne skiver, gjerne med en mandolin hvis du har det.
Bind en neve timian sammen med hyssing.
Ha olivenoljen i en kjele og surr sjalottløken på middels varme til den blir blank. Tilsett hvitløken, timianbunten og fennikelen og la surre i noen minutter til fennikelen blir myk. Ha i hvitvinseddiken og la koke inn. Hell i kyllingkraften og 1 dl vann. Kok opp og tilsett deretter bønnene. La småkoke i ca. 10 minutter. Finhakk en neve kruspersille og ha det i sammen med smøret, revet sitronskall fra en halv sitron og en neve revet parmesan. La det småputre i ca. 2 minutter.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Topp med frisk kruspersille, parmesan og pepper. Server gjerne med litt godt brød.
Hvite bønner, fennikel og parmesan
24.05.2024
For 2 personer
Ingredienser
2 sjalottløk
2-3 hvitløksfedd
0,5 fennikel
3 ss olivenolje
1 neve frisk timian
1 ss hvitvinseddik
2,5 dl kyllingkraft
2 bokser hvite bønner
0,5 sitron
25 g parmesan
1 ss smør
1 potte kruspersille
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Del sjalottløken i to og kutt i tynne skiver. Kutt hvitløken i tynne skiver.
Fjern den harde kjernen i midten av fennikelen og skjær i tynne skiver, gjerne med en mandolin hvis du har det.
Bind en neve timian sammen med hyssing.
Ha olivenoljen i en kjele og surr sjalottløken på middels varme til den blir blank. Tilsett hvitløken, timianbunten og fennikelen og la surre i noen minutter til fennikelen blir myk. Ha i hvitvinseddiken og la koke inn. Hell i kyllingkraften og 1 dl vann. Kok opp og tilsett deretter bønnene. La småkoke i ca. 10 minutter. Finhakk en neve kruspersille og ha det i sammen med smøret, revet sitronskall fra en halv sitron og en neve revet parmesan. La det småputre i ca. 2 minutter.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Topp med frisk kruspersille, parmesan og pepper. Server gjerne med litt godt brød.