Hvite bønner, fennikel og parmesan

24.05.2024

For 2 personer

Ingredienser

2 sjalottløk

2-3 hvitløksfedd

0,5 fennikel

3 ss olivenolje

1 neve frisk timian

1 ss hvitvinseddik

2,5 dl kyllingkraft

2 bokser hvite bønner

0,5 sitron

25 g parmesan

1 ss smør

1 potte kruspersille

Salt og pepper

Fremgangsmåte

Del sjalottløken i to og kutt i tynne skiver. Kutt hvitløken i tynne skiver. 


Fjern den harde kjernen i midten av fennikelen og skjær i tynne skiver, gjerne med en mandolin hvis du har det. 


Bind en neve timian sammen med hyssing.


Ha olivenoljen i en kjele og surr sjalottløken på middels varme til den blir blank. Tilsett hvitløken, timianbunten og fennikelen og la surre i noen minutter til fennikelen blir myk. Ha i hvitvinseddiken og la koke inn. Hell i kyllingkraften og 1 dl vann. Kok opp og tilsett deretter bønnene. La småkoke i ca. 10 minutter. Finhakk en neve kruspersille og ha det i sammen med smøret, revet sitronskall fra en halv sitron og en neve revet parmesan. La det småputre i ca. 2 minutter.  


Smak til med sitronsaft, salt og pepper. 


Topp med frisk kruspersille, parmesan og pepper. Server gjerne med litt godt brød.

Hvite bønner, fennikel og parmesan

24.05.2024

For 2 personer

Ingredienser

2 sjalottløk

2-3 hvitløksfedd

0,5 fennikel

3 ss olivenolje

1 neve frisk timian

1 ss hvitvinseddik

2,5 dl kyllingkraft

2 bokser hvite bønner

0,5 sitron

25 g parmesan

1 ss smør

1 potte kruspersille

Salt og pepper

Fremgangsmåte

Del sjalottløken i to og kutt i tynne skiver. Kutt hvitløken i tynne skiver. 


Fjern den harde kjernen i midten av fennikelen og skjær i tynne skiver, gjerne med en mandolin hvis du har det. 


Bind en neve timian sammen med hyssing.


Ha olivenoljen i en kjele og surr sjalottløken på middels varme til den blir blank. Tilsett hvitløken, timianbunten og fennikelen og la surre i noen minutter til fennikelen blir myk. Ha i hvitvinseddiken og la koke inn. Hell i kyllingkraften og 1 dl vann. Kok opp og tilsett deretter bønnene. La småkoke i ca. 10 minutter. Finhakk en neve kruspersille og ha det i sammen med smøret, revet sitronskall fra en halv sitron og en neve revet parmesan. La det småputre i ca. 2 minutter.  


Smak til med sitronsaft, salt og pepper. 


Topp med frisk kruspersille, parmesan og pepper. Server gjerne med litt godt brød.

Hvite bønner, fennikel og parmesan

24.05.2024

For 2 personer

Ingredienser

2 sjalottløk

2-3 hvitløksfedd

0,5 fennikel

3 ss olivenolje

1 neve frisk timian

1 ss hvitvinseddik

2,5 dl kyllingkraft

2 bokser hvite bønner

0,5 sitron

25 g parmesan

1 ss smør

1 potte kruspersille

Salt og pepper

Fremgangsmåte

Del sjalottløken i to og kutt i tynne skiver. Kutt hvitløken i tynne skiver. 


Fjern den harde kjernen i midten av fennikelen og skjær i tynne skiver, gjerne med en mandolin hvis du har det. 


Bind en neve timian sammen med hyssing.


Ha olivenoljen i en kjele og surr sjalottløken på middels varme til den blir blank. Tilsett hvitløken, timianbunten og fennikelen og la surre i noen minutter til fennikelen blir myk. Ha i hvitvinseddiken og la koke inn. Hell i kyllingkraften og 1 dl vann. Kok opp og tilsett deretter bønnene. La småkoke i ca. 10 minutter. Finhakk en neve kruspersille og ha det i sammen med smøret, revet sitronskall fra en halv sitron og en neve revet parmesan. La det småputre i ca. 2 minutter.  


Smak til med sitronsaft, salt og pepper. 


Topp med frisk kruspersille, parmesan og pepper. Server gjerne med litt godt brød.

Hvite bønner, fennikel og parmesan

24.05.2024

For 2 personer

Ingredienser

2 sjalottløk

2-3 hvitløksfedd

0,5 fennikel

3 ss olivenolje

1 neve frisk timian

1 ss hvitvinseddik

2,5 dl kyllingkraft

2 bokser hvite bønner

0,5 sitron

25 g parmesan

1 ss smør

1 potte kruspersille

Salt og pepper

Fremgangsmåte

Del sjalottløken i to og kutt i tynne skiver. Kutt hvitløken i tynne skiver. 


Fjern den harde kjernen i midten av fennikelen og skjær i tynne skiver, gjerne med en mandolin hvis du har det. 


Bind en neve timian sammen med hyssing.


Ha olivenoljen i en kjele og surr sjalottløken på middels varme til den blir blank. Tilsett hvitløken, timianbunten og fennikelen og la surre i noen minutter til fennikelen blir myk. Ha i hvitvinseddiken og la koke inn. Hell i kyllingkraften og 1 dl vann. Kok opp og tilsett deretter bønnene. La småkoke i ca. 10 minutter. Finhakk en neve kruspersille og ha det i sammen med smøret, revet sitronskall fra en halv sitron og en neve revet parmesan. La det småputre i ca. 2 minutter.  


Smak til med sitronsaft, salt og pepper. 


Topp med frisk kruspersille, parmesan og pepper. Server gjerne med litt godt brød.

Det Serveres AS | Orgnr: 930752088

Det Serveres AS | Orgnr: 930752088