Jordskokk- og gulrotrisotto

24.05.2024

For 4 personer

Ingredienser

2 sjalottløk

2 hvitløksfedd

280 g jordskokk

240 g gulrot

Nøytral olje til fritering

2 ss olivenolje 

4 dl risottoris

2 dl hvitvin

1,2 l grønnsaksbuljong

80 g parmesan

100 g smør

Salt og pepper

Fremgangsmåte

Start med å forberede og måle opp alle ingrediensene. Varm opp grønnsaksbuljongen og hold varm i en kjele. Finhakk sjalottløken og hvitløken. Skrell jordskokkene og gulrøttene. 


Bruk en mandolin eller skarp kniv til å skjære tynne skiver av to av jordskokkene og en halv gulrot. Finn frem en dyp tykkbunnet kjele og hell oppi nøytral olje til det er ca. 2-3 cm dypt. Sett kjelen på middels høy varme. Varm oljen til det freser når du putter oppi en tynn skive med jordskokk eller gulrot. Fritter skivene til de er gyldne. Legg dem over på et lag tørkepapir så de kan dryppe av seg oljen og salt lett. 


Hakk resten av jordskokkene og gulrøttene i små terninger. Stek i en kjele med olje eller smør på medium varme i ca. 15-20 minutter til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand. Tilbered risottoen imens. Sett til side når de er ferdig. 


Varm litt olivenolje i en tykkbunnet kasserolle. Stek løken til den blir blank. Tilsett hvitløken og la surre med i et par minutter. Tilsett risottorisen og stek under omrøring til den begynner å bli gjennomsiktig. Tilsett hvitvinen og la vinen koke helt inn i risen. Begynn deretter å tilsette grønnsaksbuljongen. Start med et par øser og la det koke inn i risen. Tilsett deretter en øse til og la det koke inn. Rør jevnlig hele tiden. Fortsett sånn helt til du har brukt all buljongen (det tar ca 15-20 min). 


På slutten skal risen fortsatt ha litt “bit” i seg. Når du tilsetter det siste av buljongen trenger du ikke la det koke helt inn - det er viktig at man har litt ekstra væske så ikke risottoen blir for tykk når man tilsetter parmesanen. Skru av varmen og tilsett jordskokk- og gulrotterningene, det meste av parmesanen (spar litt til toppen) og smøret. Rør litt rundt. Sett på lokket og la den stå i 10 minutter uten varme på plata. 


Når det har gått 10 minutter rører du godt rundt i risottoen og smaker til med salt og pepper. Fordel på tallerkenene. Topp med jordskokk- og gulrotchipsen. Vi hadde også litt persilleolje på toppen. 

Jordskokk- og gulrotrisotto

24.05.2024

For 4 personer

Ingredienser

2 sjalottløk

2 hvitløksfedd

280 g jordskokk

240 g gulrot

Nøytral olje til fritering

2 ss olivenolje 

4 dl risottoris

2 dl hvitvin

1,2 l grønnsaksbuljong

80 g parmesan

100 g smør

Salt og pepper

Fremgangsmåte

Start med å forberede og måle opp alle ingrediensene. Varm opp grønnsaksbuljongen og hold varm i en kjele. Finhakk sjalottløken og hvitløken. Skrell jordskokkene og gulrøttene. 


Bruk en mandolin eller skarp kniv til å skjære tynne skiver av to av jordskokkene og en halv gulrot. Finn frem en dyp tykkbunnet kjele og hell oppi nøytral olje til det er ca. 2-3 cm dypt. Sett kjelen på middels høy varme. Varm oljen til det freser når du putter oppi en tynn skive med jordskokk eller gulrot. Fritter skivene til de er gyldne. Legg dem over på et lag tørkepapir så de kan dryppe av seg oljen og salt lett. 


Hakk resten av jordskokkene og gulrøttene i små terninger. Stek i en kjele med olje eller smør på medium varme i ca. 15-20 minutter til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand. Tilbered risottoen imens. Sett til side når de er ferdig. 


Varm litt olivenolje i en tykkbunnet kasserolle. Stek løken til den blir blank. Tilsett hvitløken og la surre med i et par minutter. Tilsett risottorisen og stek under omrøring til den begynner å bli gjennomsiktig. Tilsett hvitvinen og la vinen koke helt inn i risen. Begynn deretter å tilsette grønnsaksbuljongen. Start med et par øser og la det koke inn i risen. Tilsett deretter en øse til og la det koke inn. Rør jevnlig hele tiden. Fortsett sånn helt til du har brukt all buljongen (det tar ca 15-20 min). 


På slutten skal risen fortsatt ha litt “bit” i seg. Når du tilsetter det siste av buljongen trenger du ikke la det koke helt inn - det er viktig at man har litt ekstra væske så ikke risottoen blir for tykk når man tilsetter parmesanen. Skru av varmen og tilsett jordskokk- og gulrotterningene, det meste av parmesanen (spar litt til toppen) og smøret. Rør litt rundt. Sett på lokket og la den stå i 10 minutter uten varme på plata. 


Når det har gått 10 minutter rører du godt rundt i risottoen og smaker til med salt og pepper. Fordel på tallerkenene. Topp med jordskokk- og gulrotchipsen. Vi hadde også litt persilleolje på toppen. 

Jordskokk- og gulrotrisotto

24.05.2024

For 4 personer

Ingredienser

2 sjalottløk

2 hvitløksfedd

280 g jordskokk

240 g gulrot

Nøytral olje til fritering

2 ss olivenolje 

4 dl risottoris

2 dl hvitvin

1,2 l grønnsaksbuljong

80 g parmesan

100 g smør

Salt og pepper

Fremgangsmåte

Start med å forberede og måle opp alle ingrediensene. Varm opp grønnsaksbuljongen og hold varm i en kjele. Finhakk sjalottløken og hvitløken. Skrell jordskokkene og gulrøttene. 


Bruk en mandolin eller skarp kniv til å skjære tynne skiver av to av jordskokkene og en halv gulrot. Finn frem en dyp tykkbunnet kjele og hell oppi nøytral olje til det er ca. 2-3 cm dypt. Sett kjelen på middels høy varme. Varm oljen til det freser når du putter oppi en tynn skive med jordskokk eller gulrot. Fritter skivene til de er gyldne. Legg dem over på et lag tørkepapir så de kan dryppe av seg oljen og salt lett. 


Hakk resten av jordskokkene og gulrøttene i små terninger. Stek i en kjele med olje eller smør på medium varme i ca. 15-20 minutter til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand. Tilbered risottoen imens. Sett til side når de er ferdig. 


Varm litt olivenolje i en tykkbunnet kasserolle. Stek løken til den blir blank. Tilsett hvitløken og la surre med i et par minutter. Tilsett risottorisen og stek under omrøring til den begynner å bli gjennomsiktig. Tilsett hvitvinen og la vinen koke helt inn i risen. Begynn deretter å tilsette grønnsaksbuljongen. Start med et par øser og la det koke inn i risen. Tilsett deretter en øse til og la det koke inn. Rør jevnlig hele tiden. Fortsett sånn helt til du har brukt all buljongen (det tar ca 15-20 min). 


På slutten skal risen fortsatt ha litt “bit” i seg. Når du tilsetter det siste av buljongen trenger du ikke la det koke helt inn - det er viktig at man har litt ekstra væske så ikke risottoen blir for tykk når man tilsetter parmesanen. Skru av varmen og tilsett jordskokk- og gulrotterningene, det meste av parmesanen (spar litt til toppen) og smøret. Rør litt rundt. Sett på lokket og la den stå i 10 minutter uten varme på plata. 


Når det har gått 10 minutter rører du godt rundt i risottoen og smaker til med salt og pepper. Fordel på tallerkenene. Topp med jordskokk- og gulrotchipsen. Vi hadde også litt persilleolje på toppen. 

Jordskokk- og gulrotrisotto

24.05.2024

For 4 personer

Ingredienser

2 sjalottløk

2 hvitløksfedd

280 g jordskokk

240 g gulrot

Nøytral olje til fritering

2 ss olivenolje 

4 dl risottoris

2 dl hvitvin

1,2 l grønnsaksbuljong

80 g parmesan

100 g smør

Salt og pepper

Fremgangsmåte

Start med å forberede og måle opp alle ingrediensene. Varm opp grønnsaksbuljongen og hold varm i en kjele. Finhakk sjalottløken og hvitløken. Skrell jordskokkene og gulrøttene. 


Bruk en mandolin eller skarp kniv til å skjære tynne skiver av to av jordskokkene og en halv gulrot. Finn frem en dyp tykkbunnet kjele og hell oppi nøytral olje til det er ca. 2-3 cm dypt. Sett kjelen på middels høy varme. Varm oljen til det freser når du putter oppi en tynn skive med jordskokk eller gulrot. Fritter skivene til de er gyldne. Legg dem over på et lag tørkepapir så de kan dryppe av seg oljen og salt lett. 


Hakk resten av jordskokkene og gulrøttene i små terninger. Stek i en kjele med olje eller smør på medium varme i ca. 15-20 minutter til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand. Tilbered risottoen imens. Sett til side når de er ferdig. 


Varm litt olivenolje i en tykkbunnet kasserolle. Stek løken til den blir blank. Tilsett hvitløken og la surre med i et par minutter. Tilsett risottorisen og stek under omrøring til den begynner å bli gjennomsiktig. Tilsett hvitvinen og la vinen koke helt inn i risen. Begynn deretter å tilsette grønnsaksbuljongen. Start med et par øser og la det koke inn i risen. Tilsett deretter en øse til og la det koke inn. Rør jevnlig hele tiden. Fortsett sånn helt til du har brukt all buljongen (det tar ca 15-20 min). 


På slutten skal risen fortsatt ha litt “bit” i seg. Når du tilsetter det siste av buljongen trenger du ikke la det koke helt inn - det er viktig at man har litt ekstra væske så ikke risottoen blir for tykk når man tilsetter parmesanen. Skru av varmen og tilsett jordskokk- og gulrotterningene, det meste av parmesanen (spar litt til toppen) og smøret. Rør litt rundt. Sett på lokket og la den stå i 10 minutter uten varme på plata. 


Når det har gått 10 minutter rører du godt rundt i risottoen og smaker til med salt og pepper. Fordel på tallerkenene. Topp med jordskokk- og gulrotchipsen. Vi hadde også litt persilleolje på toppen. 

Det Serveres AS | Orgnr: 930752088

Det Serveres AS | Orgnr: 930752088