Kamskjell med erter, buerre blanc og eggeplomme
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
0,5 sjalottløk
0,5 dl hvitvin
2 ss fløte
100 g smør
60 g frosne erter
4 kamskjell
1 ss nøytral olje
50 g smør
1 fedd hvitløk
1 gravet og tørket eggeplomme
Fremgangsmåte
For beurre blancen finhakker du sjalottløken og steker den på middels varme til den har blitt blank. Ha deretter i hvitvinen og reduser ned til ca. en tredjedel. Sil ut løken og ha vinen tilbake i kjelen. Sett varmen på platen ned til lav varme. Kutt 100 g smør i små terninger. Start med å piske inn to av smørterningene. Fortsett å piske inn et par terninger om gangen til alt smøret er inkorporert. Sausen skal ha tyknet og fått en fløyelsaktig konsistens. Smak til med salt og pepper.
Fylle en kjele med lettsaltet vann og kok opp. Ha i ertene og la koke i ca. 2 minutter. Sil av vannet.
Sett pannen på høy varme og varm opp den nøytrale oljen. Krydre kamskjellene med salt og pepper og legg dem med den største flaten ned når pannen har blitt ordentlig varm. La dem steke i 1 minutt før du har i smøret og et knust hvitløksfedd. Snu deretter kamskjellene. Skru ned varmen og spe det smeltede smøret fra pannen over kamskjellene i ca. 2 minutter.
Fordel ertene på fire tallerkener. Hell over sausen og plasser kamskjellet ved siden. Riv over saltet og tørket eggeplomme, og avslutt med litt pepper.
Kamskjell med erter, buerre blanc og eggeplomme
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
0,5 sjalottløk
0,5 dl hvitvin
2 ss fløte
100 g smør
60 g frosne erter
4 kamskjell
1 ss nøytral olje
50 g smør
1 fedd hvitløk
1 gravet og tørket eggeplomme
Fremgangsmåte
For beurre blancen finhakker du sjalottløken og steker den på middels varme til den har blitt blank. Ha deretter i hvitvinen og reduser ned til ca. en tredjedel. Sil ut løken og ha vinen tilbake i kjelen. Sett varmen på platen ned til lav varme. Kutt 100 g smør i små terninger. Start med å piske inn to av smørterningene. Fortsett å piske inn et par terninger om gangen til alt smøret er inkorporert. Sausen skal ha tyknet og fått en fløyelsaktig konsistens. Smak til med salt og pepper.
Fylle en kjele med lettsaltet vann og kok opp. Ha i ertene og la koke i ca. 2 minutter. Sil av vannet.
Sett pannen på høy varme og varm opp den nøytrale oljen. Krydre kamskjellene med salt og pepper og legg dem med den største flaten ned når pannen har blitt ordentlig varm. La dem steke i 1 minutt før du har i smøret og et knust hvitløksfedd. Snu deretter kamskjellene. Skru ned varmen og spe det smeltede smøret fra pannen over kamskjellene i ca. 2 minutter.
Fordel ertene på fire tallerkener. Hell over sausen og plasser kamskjellet ved siden. Riv over saltet og tørket eggeplomme, og avslutt med litt pepper.
Kamskjell med erter, buerre blanc og eggeplomme
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
0,5 sjalottløk
0,5 dl hvitvin
2 ss fløte
100 g smør
60 g frosne erter
4 kamskjell
1 ss nøytral olje
50 g smør
1 fedd hvitløk
1 gravet og tørket eggeplomme
Fremgangsmåte
For beurre blancen finhakker du sjalottløken og steker den på middels varme til den har blitt blank. Ha deretter i hvitvinen og reduser ned til ca. en tredjedel. Sil ut løken og ha vinen tilbake i kjelen. Sett varmen på platen ned til lav varme. Kutt 100 g smør i små terninger. Start med å piske inn to av smørterningene. Fortsett å piske inn et par terninger om gangen til alt smøret er inkorporert. Sausen skal ha tyknet og fått en fløyelsaktig konsistens. Smak til med salt og pepper.
Fylle en kjele med lettsaltet vann og kok opp. Ha i ertene og la koke i ca. 2 minutter. Sil av vannet.
Sett pannen på høy varme og varm opp den nøytrale oljen. Krydre kamskjellene med salt og pepper og legg dem med den største flaten ned når pannen har blitt ordentlig varm. La dem steke i 1 minutt før du har i smøret og et knust hvitløksfedd. Snu deretter kamskjellene. Skru ned varmen og spe det smeltede smøret fra pannen over kamskjellene i ca. 2 minutter.
Fordel ertene på fire tallerkener. Hell over sausen og plasser kamskjellet ved siden. Riv over saltet og tørket eggeplomme, og avslutt med litt pepper.
Kamskjell med erter, buerre blanc og eggeplomme
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
0,5 sjalottløk
0,5 dl hvitvin
2 ss fløte
100 g smør
60 g frosne erter
4 kamskjell
1 ss nøytral olje
50 g smør
1 fedd hvitløk
1 gravet og tørket eggeplomme
Fremgangsmåte
For beurre blancen finhakker du sjalottløken og steker den på middels varme til den har blitt blank. Ha deretter i hvitvinen og reduser ned til ca. en tredjedel. Sil ut løken og ha vinen tilbake i kjelen. Sett varmen på platen ned til lav varme. Kutt 100 g smør i små terninger. Start med å piske inn to av smørterningene. Fortsett å piske inn et par terninger om gangen til alt smøret er inkorporert. Sausen skal ha tyknet og fått en fløyelsaktig konsistens. Smak til med salt og pepper.
Fylle en kjele med lettsaltet vann og kok opp. Ha i ertene og la koke i ca. 2 minutter. Sil av vannet.
Sett pannen på høy varme og varm opp den nøytrale oljen. Krydre kamskjellene med salt og pepper og legg dem med den største flaten ned når pannen har blitt ordentlig varm. La dem steke i 1 minutt før du har i smøret og et knust hvitløksfedd. Snu deretter kamskjellene. Skru ned varmen og spe det smeltede smøret fra pannen over kamskjellene i ca. 2 minutter.
Fordel ertene på fire tallerkener. Hell over sausen og plasser kamskjellet ved siden. Riv over saltet og tørket eggeplomme, og avslutt med litt pepper.