24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
4 dl kremfløte
2 ss sukker
1 vaniljestang
2 stilker rabarbra
3 ss sukker
3 ss vann
pistasjnøtter
Fremgangsmåte
Legg gelatinplater i en skål med kaldt vann i 10 min. (til de blir bløte). Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland fløte, 2 ss sukker, vaniljestangen og vaniljefrøene i en kjele. Varm opp til det små koker. Rør godt og tilsett gelatinplatene. Ta kjelen vekk fra plata og la trekke i 10 min. Sil bladningen og fordel den i fire former/skåler/glass. Sett dem i kjøleskapet. Når de har blitt kalle dekker du dem med plastfolie til de skal serveres. Avkjøl minst 3 timer før servering.
Kutt rabarbraen i mellomstore biter. Ha det i en kjele med 3 ss vann og 3 ss sukker. (Tilsett mer sukker om det er for surt). Kok til rabarbraen er møre.
Grovhakk pistasjnøtter.
Ta pannacottaen ut av kjøleskapet, topp med rabrabra og pistasjnøtter, og server!