Pasta med basilikumpesto og fritert squash
24.05.2024
For 2 personer
Ingredienser
65 g basilikum (ca. 3 potter)
1 dl olivenolje
100 g pecorino
2 hvitløksfedd
25 g mandler
Saften fra 0,5 sitron
Salt og pepper
0,5 squash
Nøytral olje
200 g pasta
Fremgangsmåte
Plukk av alle basilikumbladene og ha de i en blender. Ha i olivenoljen, pecorinoen skåret i terninger, hvitløksfeddene, mandlene og sitronsaften. Blend sammen til en jevn pesto. Smak til med salt og pepper.
Skjær squashen i tynne skiver, gjerne ved hjelp av en mandolin. Finn frem en dyp tykkbunnet kjele og hell oppi nøytral olje til det er ca. 2 cm dypt. Sett kjelen på middels-høy varme. Varm opp oljen til ca. 160 grader. For å teste temperaturen på oljen kan du stikke en tresleiv ned i oljen. Hvis det bruser er den klar. Hvis oljen bobler så det spruter kan den være for varm. Da kan du ta kjelen av platen i noen minutter for å avkjøle seg. Når oljen er varm nok putter du 6-7 squashskiver i oljen om gangen. Bruk en klype til å snu dem underveis. De er ferdig når de begynner å bli gyldne og det slutter å frese rundt dem. Ta ut av oljen og over på tørkepapir. Salt lett.
Kok opp pastaen som anvist på pakken. Ta vare på litt av pastavannet når du siler av pastaen. Ha pastaen tilbake i kjelen. Hell over pestoen. Ha i noen spiseskjeer med pastavann om gangen og bland inn til ønsket konsistens. Fordel på tallerkenene, topp med squashskivene og gjerne litt hakkede mandler.
Pasta med basilikumpesto og fritert squash
24.05.2024
For 2 personer
Ingredienser
65 g basilikum (ca. 3 potter)
1 dl olivenolje
100 g pecorino
2 hvitløksfedd
25 g mandler
Saften fra 0,5 sitron
Salt og pepper
0,5 squash
Nøytral olje
200 g pasta
Fremgangsmåte
Plukk av alle basilikumbladene og ha de i en blender. Ha i olivenoljen, pecorinoen skåret i terninger, hvitløksfeddene, mandlene og sitronsaften. Blend sammen til en jevn pesto. Smak til med salt og pepper.
Skjær squashen i tynne skiver, gjerne ved hjelp av en mandolin. Finn frem en dyp tykkbunnet kjele og hell oppi nøytral olje til det er ca. 2 cm dypt. Sett kjelen på middels-høy varme. Varm opp oljen til ca. 160 grader. For å teste temperaturen på oljen kan du stikke en tresleiv ned i oljen. Hvis det bruser er den klar. Hvis oljen bobler så det spruter kan den være for varm. Da kan du ta kjelen av platen i noen minutter for å avkjøle seg. Når oljen er varm nok putter du 6-7 squashskiver i oljen om gangen. Bruk en klype til å snu dem underveis. De er ferdig når de begynner å bli gyldne og det slutter å frese rundt dem. Ta ut av oljen og over på tørkepapir. Salt lett.
Kok opp pastaen som anvist på pakken. Ta vare på litt av pastavannet når du siler av pastaen. Ha pastaen tilbake i kjelen. Hell over pestoen. Ha i noen spiseskjeer med pastavann om gangen og bland inn til ønsket konsistens. Fordel på tallerkenene, topp med squashskivene og gjerne litt hakkede mandler.
Pasta med basilikumpesto og fritert squash
24.05.2024
For 2 personer
Ingredienser
65 g basilikum (ca. 3 potter)
1 dl olivenolje
100 g pecorino
2 hvitløksfedd
25 g mandler
Saften fra 0,5 sitron
Salt og pepper
0,5 squash
Nøytral olje
200 g pasta
Fremgangsmåte
Plukk av alle basilikumbladene og ha de i en blender. Ha i olivenoljen, pecorinoen skåret i terninger, hvitløksfeddene, mandlene og sitronsaften. Blend sammen til en jevn pesto. Smak til med salt og pepper.
Skjær squashen i tynne skiver, gjerne ved hjelp av en mandolin. Finn frem en dyp tykkbunnet kjele og hell oppi nøytral olje til det er ca. 2 cm dypt. Sett kjelen på middels-høy varme. Varm opp oljen til ca. 160 grader. For å teste temperaturen på oljen kan du stikke en tresleiv ned i oljen. Hvis det bruser er den klar. Hvis oljen bobler så det spruter kan den være for varm. Da kan du ta kjelen av platen i noen minutter for å avkjøle seg. Når oljen er varm nok putter du 6-7 squashskiver i oljen om gangen. Bruk en klype til å snu dem underveis. De er ferdig når de begynner å bli gyldne og det slutter å frese rundt dem. Ta ut av oljen og over på tørkepapir. Salt lett.
Kok opp pastaen som anvist på pakken. Ta vare på litt av pastavannet når du siler av pastaen. Ha pastaen tilbake i kjelen. Hell over pestoen. Ha i noen spiseskjeer med pastavann om gangen og bland inn til ønsket konsistens. Fordel på tallerkenene, topp med squashskivene og gjerne litt hakkede mandler.
Pasta med basilikumpesto og fritert squash
24.05.2024
For 2 personer
Ingredienser
65 g basilikum (ca. 3 potter)
1 dl olivenolje
100 g pecorino
2 hvitløksfedd
25 g mandler
Saften fra 0,5 sitron
Salt og pepper
0,5 squash
Nøytral olje
200 g pasta
Fremgangsmåte
Plukk av alle basilikumbladene og ha de i en blender. Ha i olivenoljen, pecorinoen skåret i terninger, hvitløksfeddene, mandlene og sitronsaften. Blend sammen til en jevn pesto. Smak til med salt og pepper.
Skjær squashen i tynne skiver, gjerne ved hjelp av en mandolin. Finn frem en dyp tykkbunnet kjele og hell oppi nøytral olje til det er ca. 2 cm dypt. Sett kjelen på middels-høy varme. Varm opp oljen til ca. 160 grader. For å teste temperaturen på oljen kan du stikke en tresleiv ned i oljen. Hvis det bruser er den klar. Hvis oljen bobler så det spruter kan den være for varm. Da kan du ta kjelen av platen i noen minutter for å avkjøle seg. Når oljen er varm nok putter du 6-7 squashskiver i oljen om gangen. Bruk en klype til å snu dem underveis. De er ferdig når de begynner å bli gyldne og det slutter å frese rundt dem. Ta ut av oljen og over på tørkepapir. Salt lett.
Kok opp pastaen som anvist på pakken. Ta vare på litt av pastavannet når du siler av pastaen. Ha pastaen tilbake i kjelen. Hell over pestoen. Ha i noen spiseskjeer med pastavann om gangen og bland inn til ønsket konsistens. Fordel på tallerkenene, topp med squashskivene og gjerne litt hakkede mandler.