24.05.2024
For 2 personer
Ingredienser
1,6 dl hvitvin
1 ss tomatpure
40 g ’nduja
300 g cherrytomater
15 g persille
1 kg blåskjell
200 g pasta
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Ha tomatpuréen i en panne sammen med litt olivenolje på høy varme. Stek under omrøring til puréen har blitt mørk og karamellisert. Riv deretter opp n’dujaen og cherrytomatene i panna sammen med 0,6 dl hvitvin. Reduser sausen til ca. ⅓.
Kok opp lettsaltet vann og ha i pastaen.
Gå gjennom blåskjellene og ta ut knuste eller åpne blåskjell. Hvis blåskjellet er litt åpent men lukker seg etter å ha blitt dunket litt i benkeplaten, kan det brukes. Skrubb blåskjellene du skal bruke.
Ha resten av hvitvinen i en kjele og legg i blåskjellene. Damp blåskjellen til de åpner seg. Rist gjerne litt underveis for å omrokere skjellene under damping.
Finhakk persillen.
Ha pastaen i n’djuasausen og juster konsistensen med pastavann. Smak til med salt og pepper. Bland deretter inn blåskjellene og persillen, og pastaen er klar til servering.