Pasta med blåskjell og n’duja

Pasta med blåskjell og n’duja

Pasta med blåskjell og n’duja

24.05.2024

For 2 personer

Ingredienser

1,6 dl hvitvin


1 ss tomatpure

40 g ’nduja

300 g cherrytomater

15 g persille


1 kg  blåskjell


200 g pasta


Salt og pepper


Fremgangsmåte

Ha tomatpuréen i en panne sammen med litt olivenolje på høy varme. Stek under omrøring til puréen har blitt mørk og karamellisert. Riv deretter opp n’dujaen og cherrytomatene i panna sammen med 0,6 dl hvitvin. Reduser sausen til ca. ⅓.


Kok opp lettsaltet vann og ha i pastaen.


Gå gjennom blåskjellene og ta ut knuste eller åpne blåskjell. Hvis blåskjellet er litt åpent men lukker seg etter å ha blitt dunket litt i benkeplaten, kan det brukes. Skrubb blåskjellene du skal bruke. 


Ha resten av hvitvinen i en kjele og legg i blåskjellene. Damp blåskjellen til de åpner seg. Rist gjerne litt underveis for å omrokere skjellene under damping. 


Finhakk persillen. 


Ha pastaen i n’djuasausen og juster konsistensen med pastavann. Smak til med salt og pepper. Bland deretter inn blåskjellene og persillen, og pastaen er klar til servering.

Det Serveres AS | Orgnr: 930752088

Det Serveres AS | Orgnr: 930752088

Det Serveres AS | Orgnr: 930752088