Pasta med blåskjell og n’duja
24.05.2024
For 2 personer
Ingredienser
1,6 dl hvitvin
1 ss tomatpure
40 g ’nduja
300 g cherrytomater
15 g persille
1 kg blåskjell
200 g pasta
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Ha tomatpuréen i en panne sammen med litt olivenolje på høy varme. Stek under omrøring til puréen har blitt mørk og karamellisert. Riv deretter opp n’dujaen og cherrytomatene i panna sammen med 0,6 dl hvitvin. Reduser sausen til ca. ⅓.
Kok opp lettsaltet vann og ha i pastaen.
Gå gjennom blåskjellene og ta ut knuste eller åpne blåskjell. Hvis blåskjellet er litt åpent men lukker seg etter å ha blitt dunket litt i benkeplaten, kan det brukes. Skrubb blåskjellene du skal bruke.
Ha resten av hvitvinen i en kjele og legg i blåskjellene. Damp blåskjellen til de åpner seg. Rist gjerne litt underveis for å omrokere skjellene under damping.
Finhakk persillen.
Ha pastaen i n’djuasausen og juster konsistensen med pastavann. Smak til med salt og pepper. Bland deretter inn blåskjellene og persillen, og pastaen er klar til servering.
Pasta med blåskjell og n’duja
24.05.2024
For 2 personer
Ingredienser
1,6 dl hvitvin
1 ss tomatpure
40 g ’nduja
300 g cherrytomater
15 g persille
1 kg blåskjell
200 g pasta
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Ha tomatpuréen i en panne sammen med litt olivenolje på høy varme. Stek under omrøring til puréen har blitt mørk og karamellisert. Riv deretter opp n’dujaen og cherrytomatene i panna sammen med 0,6 dl hvitvin. Reduser sausen til ca. ⅓.
Kok opp lettsaltet vann og ha i pastaen.
Gå gjennom blåskjellene og ta ut knuste eller åpne blåskjell. Hvis blåskjellet er litt åpent men lukker seg etter å ha blitt dunket litt i benkeplaten, kan det brukes. Skrubb blåskjellene du skal bruke.
Ha resten av hvitvinen i en kjele og legg i blåskjellene. Damp blåskjellen til de åpner seg. Rist gjerne litt underveis for å omrokere skjellene under damping.
Finhakk persillen.
Ha pastaen i n’djuasausen og juster konsistensen med pastavann. Smak til med salt og pepper. Bland deretter inn blåskjellene og persillen, og pastaen er klar til servering.
Pasta med blåskjell og n’duja
24.05.2024
For 2 personer
Ingredienser
1,6 dl hvitvin
1 ss tomatpure
40 g ’nduja
300 g cherrytomater
15 g persille
1 kg blåskjell
200 g pasta
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Ha tomatpuréen i en panne sammen med litt olivenolje på høy varme. Stek under omrøring til puréen har blitt mørk og karamellisert. Riv deretter opp n’dujaen og cherrytomatene i panna sammen med 0,6 dl hvitvin. Reduser sausen til ca. ⅓.
Kok opp lettsaltet vann og ha i pastaen.
Gå gjennom blåskjellene og ta ut knuste eller åpne blåskjell. Hvis blåskjellet er litt åpent men lukker seg etter å ha blitt dunket litt i benkeplaten, kan det brukes. Skrubb blåskjellene du skal bruke.
Ha resten av hvitvinen i en kjele og legg i blåskjellene. Damp blåskjellen til de åpner seg. Rist gjerne litt underveis for å omrokere skjellene under damping.
Finhakk persillen.
Ha pastaen i n’djuasausen og juster konsistensen med pastavann. Smak til med salt og pepper. Bland deretter inn blåskjellene og persillen, og pastaen er klar til servering.
Pasta med blåskjell og n’duja
24.05.2024
For 2 personer
Ingredienser
1,6 dl hvitvin
1 ss tomatpure
40 g ’nduja
300 g cherrytomater
15 g persille
1 kg blåskjell
200 g pasta
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Ha tomatpuréen i en panne sammen med litt olivenolje på høy varme. Stek under omrøring til puréen har blitt mørk og karamellisert. Riv deretter opp n’dujaen og cherrytomatene i panna sammen med 0,6 dl hvitvin. Reduser sausen til ca. ⅓.
Kok opp lettsaltet vann og ha i pastaen.
Gå gjennom blåskjellene og ta ut knuste eller åpne blåskjell. Hvis blåskjellet er litt åpent men lukker seg etter å ha blitt dunket litt i benkeplaten, kan det brukes. Skrubb blåskjellene du skal bruke.
Ha resten av hvitvinen i en kjele og legg i blåskjellene. Damp blåskjellen til de åpner seg. Rist gjerne litt underveis for å omrokere skjellene under damping.
Finhakk persillen.
Ha pastaen i n’djuasausen og juster konsistensen med pastavann. Smak til med salt og pepper. Bland deretter inn blåskjellene og persillen, og pastaen er klar til servering.