Pistasjtiramisu

29.06.2024

4-6 personer

Ingredienser

0,5 l kaffe

9 eggeplommer

60 g sukker

750 g mascarpone

220 g pistasjkrem 

8 ss amaretto

200 g ladyfingers

Kakaopulver

Fremgangsmåte

Brygg kaffen og la den kjøle seg ned. Finn frem en stor form (vi brukte en oval form på ca. 28 x 20 cm). 


Pisk eggeplommene med sukkeret. Pisk godt til sukkeret er løst opp. Ha i mascarponen og pistasjkremen, og pisk sammen til en jevn krem. Bland amarettoen inn i kaffen. Dypp halvparten av ladyfingersene raskt på begge sider i kaffen. Legg de inntil hverandre så de dekker hele bunnen av formen. Fordel ca. halvparten av mascarponekremen over. Dypp resterende ladyfingers i kaffe og legg som et nytt lag. Topp med resten av mascarponekremen. Sikt et godt lag med kakaopulver over. 


La stå noen timer i kjøleskapet, gjerne over natten.

Pistasjtiramisu

29.06.2024

4-6 personer

Ingredienser

0,5 l kaffe

9 eggeplommer

60 g sukker

750 g mascarpone

220 g pistasjkrem 

8 ss amaretto

200 g ladyfingers

Kakaopulver

Fremgangsmåte

Brygg kaffen og la den kjøle seg ned. Finn frem en stor form (vi brukte en oval form på ca. 28 x 20 cm). 


Pisk eggeplommene med sukkeret. Pisk godt til sukkeret er løst opp. Ha i mascarponen og pistasjkremen, og pisk sammen til en jevn krem. Bland amarettoen inn i kaffen. Dypp halvparten av ladyfingersene raskt på begge sider i kaffen. Legg de inntil hverandre så de dekker hele bunnen av formen. Fordel ca. halvparten av mascarponekremen over. Dypp resterende ladyfingers i kaffe og legg som et nytt lag. Topp med resten av mascarponekremen. Sikt et godt lag med kakaopulver over. 


La stå noen timer i kjøleskapet, gjerne over natten.

Pistasjtiramisu

29.06.2024

4-6 personer

Ingredienser

0,5 l kaffe

9 eggeplommer

60 g sukker

750 g mascarpone

220 g pistasjkrem 

8 ss amaretto

200 g ladyfingers

Kakaopulver

Fremgangsmåte

Brygg kaffen og la den kjøle seg ned. Finn frem en stor form (vi brukte en oval form på ca. 28 x 20 cm). 


Pisk eggeplommene med sukkeret. Pisk godt til sukkeret er løst opp. Ha i mascarponen og pistasjkremen, og pisk sammen til en jevn krem. Bland amarettoen inn i kaffen. Dypp halvparten av ladyfingersene raskt på begge sider i kaffen. Legg de inntil hverandre så de dekker hele bunnen av formen. Fordel ca. halvparten av mascarponekremen over. Dypp resterende ladyfingers i kaffe og legg som et nytt lag. Topp med resten av mascarponekremen. Sikt et godt lag med kakaopulver over. 


La stå noen timer i kjøleskapet, gjerne over natten.

Pistasjtiramisu

29.06.2024

4-6 personer

Ingredienser

0,5 l kaffe

9 eggeplommer

60 g sukker

750 g mascarpone

220 g pistasjkrem 

8 ss amaretto

200 g ladyfingers

Kakaopulver

Fremgangsmåte

Brygg kaffen og la den kjøle seg ned. Finn frem en stor form (vi brukte en oval form på ca. 28 x 20 cm). 


Pisk eggeplommene med sukkeret. Pisk godt til sukkeret er løst opp. Ha i mascarponen og pistasjkremen, og pisk sammen til en jevn krem. Bland amarettoen inn i kaffen. Dypp halvparten av ladyfingersene raskt på begge sider i kaffen. Legg de inntil hverandre så de dekker hele bunnen av formen. Fordel ca. halvparten av mascarponekremen over. Dypp resterende ladyfingers i kaffe og legg som et nytt lag. Topp med resten av mascarponekremen. Sikt et godt lag med kakaopulver over. 


La stå noen timer i kjøleskapet, gjerne over natten.

Det Serveres AS | Orgnr: 930752088

Det Serveres AS | Orgnr: 930752088