Rekesalat i grove krumkaker

24.05.2024

For 4 personer

Ingredienser

100 g smør

2 egg

50 g bokhvetemel

50 g hvetemel


0,5 rødløk

0,5 epler

300 g reker (m/skall)

2 ss rømme

2 ss majones

1 ts sitronjuice

1 ss dill

Salt og pepper


25 g rogn

Fremgangsmåte

Smelt smøret og la det avkjøles. Pisk egg og tilsett det avkjølte smøret. Vend forsiktig inn melet. La røren svelle i ca. 15 minutter. Tilsett litt vann etter svellingen hvis den har blitt for tykk.  


Imens røren sveller kan du lage rekesalaten. Finhakk den halve rødløken og kutt det halve eplet i små terninger. Skrell rekene og grovhakk. Ha alt over i en bolle sammen med rømmen og majonesen. Skvis over sitronjuice og tilsett hakket dill. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper. 


Varm opp krumkakejernet. Ha ca. 1 ss av røren i jernet. Stek til gylden. Ha over på en skjærefjøl og bruk et lokk eller et glass som er ca. 6 cm diameter til å presse ut små sirkler. 


Fordel røren på halvparten av krumkakene og plasser de andre krumkakene over røren. Topp med rogn og en liten dillkvast.

Rekesalat i grove krumkaker

24.05.2024

For 4 personer

Ingredienser

100 g smør

2 egg

50 g bokhvetemel

50 g hvetemel


0,5 rødløk

0,5 epler

300 g reker (m/skall)

2 ss rømme

2 ss majones

1 ts sitronjuice

1 ss dill

Salt og pepper


25 g rogn

Fremgangsmåte

Smelt smøret og la det avkjøles. Pisk egg og tilsett det avkjølte smøret. Vend forsiktig inn melet. La røren svelle i ca. 15 minutter. Tilsett litt vann etter svellingen hvis den har blitt for tykk.  


Imens røren sveller kan du lage rekesalaten. Finhakk den halve rødløken og kutt det halve eplet i små terninger. Skrell rekene og grovhakk. Ha alt over i en bolle sammen med rømmen og majonesen. Skvis over sitronjuice og tilsett hakket dill. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper. 


Varm opp krumkakejernet. Ha ca. 1 ss av røren i jernet. Stek til gylden. Ha over på en skjærefjøl og bruk et lokk eller et glass som er ca. 6 cm diameter til å presse ut små sirkler. 


Fordel røren på halvparten av krumkakene og plasser de andre krumkakene over røren. Topp med rogn og en liten dillkvast.

Rekesalat i grove krumkaker

24.05.2024

For 4 personer

Ingredienser

100 g smør

2 egg

50 g bokhvetemel

50 g hvetemel


0,5 rødløk

0,5 epler

300 g reker (m/skall)

2 ss rømme

2 ss majones

1 ts sitronjuice

1 ss dill

Salt og pepper


25 g rogn

Fremgangsmåte

Smelt smøret og la det avkjøles. Pisk egg og tilsett det avkjølte smøret. Vend forsiktig inn melet. La røren svelle i ca. 15 minutter. Tilsett litt vann etter svellingen hvis den har blitt for tykk.  


Imens røren sveller kan du lage rekesalaten. Finhakk den halve rødløken og kutt det halve eplet i små terninger. Skrell rekene og grovhakk. Ha alt over i en bolle sammen med rømmen og majonesen. Skvis over sitronjuice og tilsett hakket dill. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper. 


Varm opp krumkakejernet. Ha ca. 1 ss av røren i jernet. Stek til gylden. Ha over på en skjærefjøl og bruk et lokk eller et glass som er ca. 6 cm diameter til å presse ut små sirkler. 


Fordel røren på halvparten av krumkakene og plasser de andre krumkakene over røren. Topp med rogn og en liten dillkvast.

Rekesalat i grove krumkaker

24.05.2024

For 4 personer

Ingredienser

100 g smør

2 egg

50 g bokhvetemel

50 g hvetemel


0,5 rødløk

0,5 epler

300 g reker (m/skall)

2 ss rømme

2 ss majones

1 ts sitronjuice

1 ss dill

Salt og pepper


25 g rogn

Fremgangsmåte

Smelt smøret og la det avkjøles. Pisk egg og tilsett det avkjølte smøret. Vend forsiktig inn melet. La røren svelle i ca. 15 minutter. Tilsett litt vann etter svellingen hvis den har blitt for tykk.  


Imens røren sveller kan du lage rekesalaten. Finhakk den halve rødløken og kutt det halve eplet i små terninger. Skrell rekene og grovhakk. Ha alt over i en bolle sammen med rømmen og majonesen. Skvis over sitronjuice og tilsett hakket dill. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper. 


Varm opp krumkakejernet. Ha ca. 1 ss av røren i jernet. Stek til gylden. Ha over på en skjærefjøl og bruk et lokk eller et glass som er ca. 6 cm diameter til å presse ut små sirkler. 


Fordel røren på halvparten av krumkakene og plasser de andre krumkakene over røren. Topp med rogn og en liten dillkvast.

Det Serveres AS | Orgnr: 930752088

Det Serveres AS | Orgnr: 930752088