Rekesalat i grove krumkaker
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
100 g smør
2 egg
50 g bokhvetemel
50 g hvetemel
0,5 rødløk
0,5 epler
300 g reker (m/skall)
2 ss rømme
2 ss majones
1 ts sitronjuice
1 ss dill
Salt og pepper
25 g rogn
Fremgangsmåte
Smelt smøret og la det avkjøles. Pisk egg og tilsett det avkjølte smøret. Vend forsiktig inn melet. La røren svelle i ca. 15 minutter. Tilsett litt vann etter svellingen hvis den har blitt for tykk.
Imens røren sveller kan du lage rekesalaten. Finhakk den halve rødløken og kutt det halve eplet i små terninger. Skrell rekene og grovhakk. Ha alt over i en bolle sammen med rømmen og majonesen. Skvis over sitronjuice og tilsett hakket dill. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper.
Varm opp krumkakejernet. Ha ca. 1 ss av røren i jernet. Stek til gylden. Ha over på en skjærefjøl og bruk et lokk eller et glass som er ca. 6 cm diameter til å presse ut små sirkler.
Fordel røren på halvparten av krumkakene og plasser de andre krumkakene over røren. Topp med rogn og en liten dillkvast.
Rekesalat i grove krumkaker
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
100 g smør
2 egg
50 g bokhvetemel
50 g hvetemel
0,5 rødløk
0,5 epler
300 g reker (m/skall)
2 ss rømme
2 ss majones
1 ts sitronjuice
1 ss dill
Salt og pepper
25 g rogn
Fremgangsmåte
Smelt smøret og la det avkjøles. Pisk egg og tilsett det avkjølte smøret. Vend forsiktig inn melet. La røren svelle i ca. 15 minutter. Tilsett litt vann etter svellingen hvis den har blitt for tykk.
Imens røren sveller kan du lage rekesalaten. Finhakk den halve rødløken og kutt det halve eplet i små terninger. Skrell rekene og grovhakk. Ha alt over i en bolle sammen med rømmen og majonesen. Skvis over sitronjuice og tilsett hakket dill. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper.
Varm opp krumkakejernet. Ha ca. 1 ss av røren i jernet. Stek til gylden. Ha over på en skjærefjøl og bruk et lokk eller et glass som er ca. 6 cm diameter til å presse ut små sirkler.
Fordel røren på halvparten av krumkakene og plasser de andre krumkakene over røren. Topp med rogn og en liten dillkvast.
Rekesalat i grove krumkaker
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
100 g smør
2 egg
50 g bokhvetemel
50 g hvetemel
0,5 rødløk
0,5 epler
300 g reker (m/skall)
2 ss rømme
2 ss majones
1 ts sitronjuice
1 ss dill
Salt og pepper
25 g rogn
Fremgangsmåte
Smelt smøret og la det avkjøles. Pisk egg og tilsett det avkjølte smøret. Vend forsiktig inn melet. La røren svelle i ca. 15 minutter. Tilsett litt vann etter svellingen hvis den har blitt for tykk.
Imens røren sveller kan du lage rekesalaten. Finhakk den halve rødløken og kutt det halve eplet i små terninger. Skrell rekene og grovhakk. Ha alt over i en bolle sammen med rømmen og majonesen. Skvis over sitronjuice og tilsett hakket dill. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper.
Varm opp krumkakejernet. Ha ca. 1 ss av røren i jernet. Stek til gylden. Ha over på en skjærefjøl og bruk et lokk eller et glass som er ca. 6 cm diameter til å presse ut små sirkler.
Fordel røren på halvparten av krumkakene og plasser de andre krumkakene over røren. Topp med rogn og en liten dillkvast.
Rekesalat i grove krumkaker
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
100 g smør
2 egg
50 g bokhvetemel
50 g hvetemel
0,5 rødløk
0,5 epler
300 g reker (m/skall)
2 ss rømme
2 ss majones
1 ts sitronjuice
1 ss dill
Salt og pepper
25 g rogn
Fremgangsmåte
Smelt smøret og la det avkjøles. Pisk egg og tilsett det avkjølte smøret. Vend forsiktig inn melet. La røren svelle i ca. 15 minutter. Tilsett litt vann etter svellingen hvis den har blitt for tykk.
Imens røren sveller kan du lage rekesalaten. Finhakk den halve rødløken og kutt det halve eplet i små terninger. Skrell rekene og grovhakk. Ha alt over i en bolle sammen med rømmen og majonesen. Skvis over sitronjuice og tilsett hakket dill. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper.
Varm opp krumkakejernet. Ha ca. 1 ss av røren i jernet. Stek til gylden. Ha over på en skjærefjøl og bruk et lokk eller et glass som er ca. 6 cm diameter til å presse ut små sirkler.
Fordel røren på halvparten av krumkakene og plasser de andre krumkakene over røren. Topp med rogn og en liten dillkvast.