Råmarinert kveite med plomme
08.04.2022
For 4 personer
Ingredienser
200 g kveite
1 plomme
Hvite rips
En neve mandler
2 ss sitronsaft
4 ss olivenolje
1 sjalottløk
1 dl eddik
1 dl vann
1 ss sukker
Fremgangsmåte
Skjær sjalottløken i tynne skiver. Kok opp eddik, vann og sukker i en kjele. Hell over sjalottløken. La stå så lenge du har tålmodighet, eller lag dagen før og la stå i kjøleskapet i et glass med lokk.
Bland sammen sitronsaften og olivenoljen i en bolle.
Skjær fisken i tynne skiver. Skjær plommen i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Hakk mandlene.
Legg skivene med fisk og plomme lagvis på tallerkenen. Hell over sitron- og olivenolje blandingen. Ha over den syltede sjalottløken, mandlene, ripsen og gjerne litt skogsyre hvis du har det liggende. Server!
Råmarinert kveite med plomme
08.04.2022
For 4 personer
Ingredienser
200 g kveite
1 plomme
Hvite rips
En neve mandler
2 ss sitronsaft
4 ss olivenolje
1 sjalottløk
1 dl eddik
1 dl vann
1 ss sukker
Fremgangsmåte
Skjær sjalottløken i tynne skiver. Kok opp eddik, vann og sukker i en kjele. Hell over sjalottløken. La stå så lenge du har tålmodighet, eller lag dagen før og la stå i kjøleskapet i et glass med lokk.
Bland sammen sitronsaften og olivenoljen i en bolle.
Skjær fisken i tynne skiver. Skjær plommen i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Hakk mandlene.
Legg skivene med fisk og plomme lagvis på tallerkenen. Hell over sitron- og olivenolje blandingen. Ha over den syltede sjalottløken, mandlene, ripsen og gjerne litt skogsyre hvis du har det liggende. Server!
Råmarinert kveite med plomme
08.04.2022
For 4 personer
Ingredienser
200 g kveite
1 plomme
Hvite rips
En neve mandler
2 ss sitronsaft
4 ss olivenolje
1 sjalottløk
1 dl eddik
1 dl vann
1 ss sukker
Fremgangsmåte
Skjær sjalottløken i tynne skiver. Kok opp eddik, vann og sukker i en kjele. Hell over sjalottløken. La stå så lenge du har tålmodighet, eller lag dagen før og la stå i kjøleskapet i et glass med lokk.
Bland sammen sitronsaften og olivenoljen i en bolle.
Skjær fisken i tynne skiver. Skjær plommen i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Hakk mandlene.
Legg skivene med fisk og plomme lagvis på tallerkenen. Hell over sitron- og olivenolje blandingen. Ha over den syltede sjalottløken, mandlene, ripsen og gjerne litt skogsyre hvis du har det liggende. Server!
Råmarinert kveite med plomme
08.04.2022
For 4 personer
Ingredienser
200 g kveite
1 plomme
Hvite rips
En neve mandler
2 ss sitronsaft
4 ss olivenolje
1 sjalottløk
1 dl eddik
1 dl vann
1 ss sukker
Fremgangsmåte
Skjær sjalottløken i tynne skiver. Kok opp eddik, vann og sukker i en kjele. Hell over sjalottløken. La stå så lenge du har tålmodighet, eller lag dagen før og la stå i kjøleskapet i et glass med lokk.
Bland sammen sitronsaften og olivenoljen i en bolle.
Skjær fisken i tynne skiver. Skjær plommen i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Hakk mandlene.
Legg skivene med fisk og plomme lagvis på tallerkenen. Hell over sitron- og olivenolje blandingen. Ha over den syltede sjalottløken, mandlene, ripsen og gjerne litt skogsyre hvis du har det liggende. Server!