Sjøkreps med syltet rødbete og emulsjon av brunet smør
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
1 dl vann
1 dl eddik
0,5 dl sukker
0,5 ts salt
1 stor rødbete
1 egg
1 dl nøytral olje
75 g smør
0,5 ts dijon sennep
4 sjøkreps
2 ss olje
2 ss smør
1 liten dillkvast
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Syltet rødbete
Ha eddiken, vannet, sukkeret og saltet i en kjele. Varm opp på middels-høy varme til sukkeret er oppløst.
Skrell rødbeten og kutt den i tynne skiver på en mandolin.
Ha rødbetskivene over i et glass og hell væsken over. La stå og avkjøle seg på benken til væsken har fått romtemperatur. Oppbevares deretter i kjøleskapet. Den holder seg minst et par uker.
Emulsjon av brunet smør
Smelt smøret over middels varme. Når smøret har smeltet rører du med en tresleiv til det får en jevn brun farge. Ta av varmen når det har fått en gyllen farge og en nøtteaktig lukt.
Avkjøl til romtemperatur.
Ha deretter et egg, 1 dl nøytral olje, sennep og det romtempererte brunet smøret i en beholder som egner seg å stavmikse i.
Kjør med stavmikser til den oppnår konsistens som en majones.
Sjøkreps
For rå sjøkreps:
Kok opp en stor kjele med vann. Ha krepsene i det kokende vannet i ca. 30-40 sekunder før du har den rett over i et isbad.
Når de er avkjølte tar du dem ut og knekker av hodene. (Spar på hodene og klørne og bruk dem til å lage kraft.)
Med krepsehalene liggende på siden trykker du lett med hendene til du hører et knekk. Plukk av skallet på en forsiktig måte, så kjøttet beholder formen sin. Husk å fjerne tarmen, den kan du enten dra ut fra toppen, eller gjør et lite snitt nederst ved halen og dra ut med en pinsett.
For ferdig kokt sjøkreps:
Riv av hodene og knekk forsiktig av skallet. Husk å fjerne tarmen, den kan du enten dra ut fra toppen, eller gjør et lite snitt nederst ved halen og dra ut med en pinsett.
—
Det er lett at halene krøller seg når man steker dem, så en av de enkleste måtene å unngå dette er å forsiktig tre dem på hvert sitt grillspyd.
Varm 2 ss nøytral olje i en stekepanne. Stek krepsehalene raskt på middels-høy varme i 20-30 sekunder. Ha i 1 ss smør og et knust hvitløksfedd og la stek i ca 1 min, til sjøkrepsen har fått en gyllen og brun stekeskorpe.
På tallerkenen
Ta ut rødbetskivene og kutt dem i ønsket størrelse, gjør et lite snitt fra midten og ut og rull opp i små kjegler. Ta sjøkrepsene av grillspydene og plasser de på tallerkenene. Legg på rødbetkjeglene og en klatt med emulsjon av brunet smør. Strø til slutt over litt flaksalt, pepper og dill.
Sjøkreps med syltet rødbete og emulsjon av brunet smør
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
1 dl vann
1 dl eddik
0,5 dl sukker
0,5 ts salt
1 stor rødbete
1 egg
1 dl nøytral olje
75 g smør
0,5 ts dijon sennep
4 sjøkreps
2 ss olje
2 ss smør
1 liten dillkvast
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Syltet rødbete
Ha eddiken, vannet, sukkeret og saltet i en kjele. Varm opp på middels-høy varme til sukkeret er oppløst.
Skrell rødbeten og kutt den i tynne skiver på en mandolin.
Ha rødbetskivene over i et glass og hell væsken over. La stå og avkjøle seg på benken til væsken har fått romtemperatur. Oppbevares deretter i kjøleskapet. Den holder seg minst et par uker.
Emulsjon av brunet smør
Smelt smøret over middels varme. Når smøret har smeltet rører du med en tresleiv til det får en jevn brun farge. Ta av varmen når det har fått en gyllen farge og en nøtteaktig lukt.
Avkjøl til romtemperatur.
Ha deretter et egg, 1 dl nøytral olje, sennep og det romtempererte brunet smøret i en beholder som egner seg å stavmikse i.
Kjør med stavmikser til den oppnår konsistens som en majones.
Sjøkreps
For rå sjøkreps:
Kok opp en stor kjele med vann. Ha krepsene i det kokende vannet i ca. 30-40 sekunder før du har den rett over i et isbad.
Når de er avkjølte tar du dem ut og knekker av hodene. (Spar på hodene og klørne og bruk dem til å lage kraft.)
Med krepsehalene liggende på siden trykker du lett med hendene til du hører et knekk. Plukk av skallet på en forsiktig måte, så kjøttet beholder formen sin. Husk å fjerne tarmen, den kan du enten dra ut fra toppen, eller gjør et lite snitt nederst ved halen og dra ut med en pinsett.
For ferdig kokt sjøkreps:
Riv av hodene og knekk forsiktig av skallet. Husk å fjerne tarmen, den kan du enten dra ut fra toppen, eller gjør et lite snitt nederst ved halen og dra ut med en pinsett.
—
Det er lett at halene krøller seg når man steker dem, så en av de enkleste måtene å unngå dette er å forsiktig tre dem på hvert sitt grillspyd.
Varm 2 ss nøytral olje i en stekepanne. Stek krepsehalene raskt på middels-høy varme i 20-30 sekunder. Ha i 1 ss smør og et knust hvitløksfedd og la stek i ca 1 min, til sjøkrepsen har fått en gyllen og brun stekeskorpe.
På tallerkenen
Ta ut rødbetskivene og kutt dem i ønsket størrelse, gjør et lite snitt fra midten og ut og rull opp i små kjegler. Ta sjøkrepsene av grillspydene og plasser de på tallerkenene. Legg på rødbetkjeglene og en klatt med emulsjon av brunet smør. Strø til slutt over litt flaksalt, pepper og dill.
Sjøkreps med syltet rødbete og emulsjon av brunet smør
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
1 dl vann
1 dl eddik
0,5 dl sukker
0,5 ts salt
1 stor rødbete
1 egg
1 dl nøytral olje
75 g smør
0,5 ts dijon sennep
4 sjøkreps
2 ss olje
2 ss smør
1 liten dillkvast
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Syltet rødbete
Ha eddiken, vannet, sukkeret og saltet i en kjele. Varm opp på middels-høy varme til sukkeret er oppløst.
Skrell rødbeten og kutt den i tynne skiver på en mandolin.
Ha rødbetskivene over i et glass og hell væsken over. La stå og avkjøle seg på benken til væsken har fått romtemperatur. Oppbevares deretter i kjøleskapet. Den holder seg minst et par uker.
Emulsjon av brunet smør
Smelt smøret over middels varme. Når smøret har smeltet rører du med en tresleiv til det får en jevn brun farge. Ta av varmen når det har fått en gyllen farge og en nøtteaktig lukt.
Avkjøl til romtemperatur.
Ha deretter et egg, 1 dl nøytral olje, sennep og det romtempererte brunet smøret i en beholder som egner seg å stavmikse i.
Kjør med stavmikser til den oppnår konsistens som en majones.
Sjøkreps
For rå sjøkreps:
Kok opp en stor kjele med vann. Ha krepsene i det kokende vannet i ca. 30-40 sekunder før du har den rett over i et isbad.
Når de er avkjølte tar du dem ut og knekker av hodene. (Spar på hodene og klørne og bruk dem til å lage kraft.)
Med krepsehalene liggende på siden trykker du lett med hendene til du hører et knekk. Plukk av skallet på en forsiktig måte, så kjøttet beholder formen sin. Husk å fjerne tarmen, den kan du enten dra ut fra toppen, eller gjør et lite snitt nederst ved halen og dra ut med en pinsett.
For ferdig kokt sjøkreps:
Riv av hodene og knekk forsiktig av skallet. Husk å fjerne tarmen, den kan du enten dra ut fra toppen, eller gjør et lite snitt nederst ved halen og dra ut med en pinsett.
—
Det er lett at halene krøller seg når man steker dem, så en av de enkleste måtene å unngå dette er å forsiktig tre dem på hvert sitt grillspyd.
Varm 2 ss nøytral olje i en stekepanne. Stek krepsehalene raskt på middels-høy varme i 20-30 sekunder. Ha i 1 ss smør og et knust hvitløksfedd og la stek i ca 1 min, til sjøkrepsen har fått en gyllen og brun stekeskorpe.
På tallerkenen
Ta ut rødbetskivene og kutt dem i ønsket størrelse, gjør et lite snitt fra midten og ut og rull opp i små kjegler. Ta sjøkrepsene av grillspydene og plasser de på tallerkenene. Legg på rødbetkjeglene og en klatt med emulsjon av brunet smør. Strø til slutt over litt flaksalt, pepper og dill.
Sjøkreps med syltet rødbete og emulsjon av brunet smør
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
1 dl vann
1 dl eddik
0,5 dl sukker
0,5 ts salt
1 stor rødbete
1 egg
1 dl nøytral olje
75 g smør
0,5 ts dijon sennep
4 sjøkreps
2 ss olje
2 ss smør
1 liten dillkvast
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Syltet rødbete
Ha eddiken, vannet, sukkeret og saltet i en kjele. Varm opp på middels-høy varme til sukkeret er oppløst.
Skrell rødbeten og kutt den i tynne skiver på en mandolin.
Ha rødbetskivene over i et glass og hell væsken over. La stå og avkjøle seg på benken til væsken har fått romtemperatur. Oppbevares deretter i kjøleskapet. Den holder seg minst et par uker.
Emulsjon av brunet smør
Smelt smøret over middels varme. Når smøret har smeltet rører du med en tresleiv til det får en jevn brun farge. Ta av varmen når det har fått en gyllen farge og en nøtteaktig lukt.
Avkjøl til romtemperatur.
Ha deretter et egg, 1 dl nøytral olje, sennep og det romtempererte brunet smøret i en beholder som egner seg å stavmikse i.
Kjør med stavmikser til den oppnår konsistens som en majones.
Sjøkreps
For rå sjøkreps:
Kok opp en stor kjele med vann. Ha krepsene i det kokende vannet i ca. 30-40 sekunder før du har den rett over i et isbad.
Når de er avkjølte tar du dem ut og knekker av hodene. (Spar på hodene og klørne og bruk dem til å lage kraft.)
Med krepsehalene liggende på siden trykker du lett med hendene til du hører et knekk. Plukk av skallet på en forsiktig måte, så kjøttet beholder formen sin. Husk å fjerne tarmen, den kan du enten dra ut fra toppen, eller gjør et lite snitt nederst ved halen og dra ut med en pinsett.
For ferdig kokt sjøkreps:
Riv av hodene og knekk forsiktig av skallet. Husk å fjerne tarmen, den kan du enten dra ut fra toppen, eller gjør et lite snitt nederst ved halen og dra ut med en pinsett.
—
Det er lett at halene krøller seg når man steker dem, så en av de enkleste måtene å unngå dette er å forsiktig tre dem på hvert sitt grillspyd.
Varm 2 ss nøytral olje i en stekepanne. Stek krepsehalene raskt på middels-høy varme i 20-30 sekunder. Ha i 1 ss smør og et knust hvitløksfedd og la stek i ca 1 min, til sjøkrepsen har fått en gyllen og brun stekeskorpe.
På tallerkenen
Ta ut rødbetskivene og kutt dem i ønsket størrelse, gjør et lite snitt fra midten og ut og rull opp i små kjegler. Ta sjøkrepsene av grillspydene og plasser de på tallerkenene. Legg på rødbetkjeglene og en klatt med emulsjon av brunet smør. Strø til slutt over litt flaksalt, pepper og dill.