Snøfrisk mousse med multer
05.06.2024
For 4 personer
Ingredienser
200 g hvit kokesjokolade
2 egg
1 gelatinplate
2 dl kremfløte
125 g snøfrisk
75 g usaltede pistasjnøtter uten skall
100 g sukker
50 g kornmokjeks
1 ts kanel
1 ss sukker
400 g multer
Fremgangsmåte
Snøfrisk mousse
Ha den hvite sjokoladen over i en bolle som tåler varme. Plasser bollen over en kjele med kokende vann og smelt sjokoladen over vannbadet. Pass på at bollen ikke berører vannet. Rør forsiktig til sjokoladen har smeltet og sett til siden. Ha eggene over i en annen bolle og pisk de over vannbadet til de blir en varm, tykk og luftig røre. Dette tar ca. 10 minutter.
Legg gelatinplaten i kaldt vann etter henvisning på pakken. Når gelatinplaten har myknet opp rører du den inn i de luftige og varme eggene, til den er oppløst. Tilsett den smeltede sjokoladen og bland godt sammen.
Pisk blandingen videre over et kaldt vannbad til den er avkjølt. Pisk opp kremfløten til krem, pisk snøfrisk inn i kremen, og vend den inn i sjokoladeblandingen. Sett moussen i kjøleskapet i ca. 4 timer.
Pistasjkrokan
Grovhakk pistasjen. Ha 100 g sukker i en stekepanne og smelt til gyllen karamell på middels-høy varme. Tilsett pistasjen og hell massen utover et bakepapir. Finhakk når avkjølt.
Crumble
Ha kornmokjeksen, kanelen og sukkeret i en blender. Blitz lett til en grov crumble.
Multer
Ta 60 g av multene og kjør dem glatte i en blender. Press deretter multemiksen gjennom en finmasket sil for å få ut frøene, så du blir sittende igjen med en oransje multesaus.
Rør resten av multene forsiktig med et par spiseskjeer sukker, prøv å holde så mange av multene så intakte som mulig.
På tallerkenen
Legg et par spiseskjeer med crumble på tallerken. Legg deretter på en god posisjon med den snøfriske moussen. Topp med multer, multesaus og pistasjkrokan.
Snøfrisk mousse med multer
05.06.2024
For 4 personer
Ingredienser
200 g hvit kokesjokolade
2 egg
1 gelatinplate
2 dl kremfløte
125 g snøfrisk
75 g usaltede pistasjnøtter uten skall
100 g sukker
50 g kornmokjeks
1 ts kanel
1 ss sukker
400 g multer
Fremgangsmåte
Snøfrisk mousse
Ha den hvite sjokoladen over i en bolle som tåler varme. Plasser bollen over en kjele med kokende vann og smelt sjokoladen over vannbadet. Pass på at bollen ikke berører vannet. Rør forsiktig til sjokoladen har smeltet og sett til siden. Ha eggene over i en annen bolle og pisk de over vannbadet til de blir en varm, tykk og luftig røre. Dette tar ca. 10 minutter.
Legg gelatinplaten i kaldt vann etter henvisning på pakken. Når gelatinplaten har myknet opp rører du den inn i de luftige og varme eggene, til den er oppløst. Tilsett den smeltede sjokoladen og bland godt sammen.
Pisk blandingen videre over et kaldt vannbad til den er avkjølt. Pisk opp kremfløten til krem, pisk snøfrisk inn i kremen, og vend den inn i sjokoladeblandingen. Sett moussen i kjøleskapet i ca. 4 timer.
Pistasjkrokan
Grovhakk pistasjen. Ha 100 g sukker i en stekepanne og smelt til gyllen karamell på middels-høy varme. Tilsett pistasjen og hell massen utover et bakepapir. Finhakk når avkjølt.
Crumble
Ha kornmokjeksen, kanelen og sukkeret i en blender. Blitz lett til en grov crumble.
Multer
Ta 60 g av multene og kjør dem glatte i en blender. Press deretter multemiksen gjennom en finmasket sil for å få ut frøene, så du blir sittende igjen med en oransje multesaus.
Rør resten av multene forsiktig med et par spiseskjeer sukker, prøv å holde så mange av multene så intakte som mulig.
På tallerkenen
Legg et par spiseskjeer med crumble på tallerken. Legg deretter på en god posisjon med den snøfriske moussen. Topp med multer, multesaus og pistasjkrokan.
Snøfrisk mousse med multer
05.06.2024
For 4 personer
Ingredienser
200 g hvit kokesjokolade
2 egg
1 gelatinplate
2 dl kremfløte
125 g snøfrisk
75 g usaltede pistasjnøtter uten skall
100 g sukker
50 g kornmokjeks
1 ts kanel
1 ss sukker
400 g multer
Fremgangsmåte
Snøfrisk mousse
Ha den hvite sjokoladen over i en bolle som tåler varme. Plasser bollen over en kjele med kokende vann og smelt sjokoladen over vannbadet. Pass på at bollen ikke berører vannet. Rør forsiktig til sjokoladen har smeltet og sett til siden. Ha eggene over i en annen bolle og pisk de over vannbadet til de blir en varm, tykk og luftig røre. Dette tar ca. 10 minutter.
Legg gelatinplaten i kaldt vann etter henvisning på pakken. Når gelatinplaten har myknet opp rører du den inn i de luftige og varme eggene, til den er oppløst. Tilsett den smeltede sjokoladen og bland godt sammen.
Pisk blandingen videre over et kaldt vannbad til den er avkjølt. Pisk opp kremfløten til krem, pisk snøfrisk inn i kremen, og vend den inn i sjokoladeblandingen. Sett moussen i kjøleskapet i ca. 4 timer.
Pistasjkrokan
Grovhakk pistasjen. Ha 100 g sukker i en stekepanne og smelt til gyllen karamell på middels-høy varme. Tilsett pistasjen og hell massen utover et bakepapir. Finhakk når avkjølt.
Crumble
Ha kornmokjeksen, kanelen og sukkeret i en blender. Blitz lett til en grov crumble.
Multer
Ta 60 g av multene og kjør dem glatte i en blender. Press deretter multemiksen gjennom en finmasket sil for å få ut frøene, så du blir sittende igjen med en oransje multesaus.
Rør resten av multene forsiktig med et par spiseskjeer sukker, prøv å holde så mange av multene så intakte som mulig.
På tallerkenen
Legg et par spiseskjeer med crumble på tallerken. Legg deretter på en god posisjon med den snøfriske moussen. Topp med multer, multesaus og pistasjkrokan.
Snøfrisk mousse med multer
05.06.2024
For 4 personer
Ingredienser
200 g hvit kokesjokolade
2 egg
1 gelatinplate
2 dl kremfløte
125 g snøfrisk
75 g usaltede pistasjnøtter uten skall
100 g sukker
50 g kornmokjeks
1 ts kanel
1 ss sukker
400 g multer
Fremgangsmåte
Snøfrisk mousse
Ha den hvite sjokoladen over i en bolle som tåler varme. Plasser bollen over en kjele med kokende vann og smelt sjokoladen over vannbadet. Pass på at bollen ikke berører vannet. Rør forsiktig til sjokoladen har smeltet og sett til siden. Ha eggene over i en annen bolle og pisk de over vannbadet til de blir en varm, tykk og luftig røre. Dette tar ca. 10 minutter.
Legg gelatinplaten i kaldt vann etter henvisning på pakken. Når gelatinplaten har myknet opp rører du den inn i de luftige og varme eggene, til den er oppløst. Tilsett den smeltede sjokoladen og bland godt sammen.
Pisk blandingen videre over et kaldt vannbad til den er avkjølt. Pisk opp kremfløten til krem, pisk snøfrisk inn i kremen, og vend den inn i sjokoladeblandingen. Sett moussen i kjøleskapet i ca. 4 timer.
Pistasjkrokan
Grovhakk pistasjen. Ha 100 g sukker i en stekepanne og smelt til gyllen karamell på middels-høy varme. Tilsett pistasjen og hell massen utover et bakepapir. Finhakk når avkjølt.
Crumble
Ha kornmokjeksen, kanelen og sukkeret i en blender. Blitz lett til en grov crumble.
Multer
Ta 60 g av multene og kjør dem glatte i en blender. Press deretter multemiksen gjennom en finmasket sil for å få ut frøene, så du blir sittende igjen med en oransje multesaus.
Rør resten av multene forsiktig med et par spiseskjeer sukker, prøv å holde så mange av multene så intakte som mulig.
På tallerkenen
Legg et par spiseskjeer med crumble på tallerken. Legg deretter på en god posisjon med den snøfriske moussen. Topp med multer, multesaus og pistasjkrokan.