Snøfrisk mousse med multer

05.06.2024

For 4 personer

Ingredienser

200 g hvit kokesjokolade

2 egg

1 gelatinplate

2 dl kremfløte

125 g snøfrisk


75 g usaltede pistasjnøtter uten skall

100 g sukker


50 g kornmokjeks

1 ts kanel

1 ss sukker



400 g multer

Fremgangsmåte


Snøfrisk mousse 

Ha den hvite sjokoladen over i en bolle som tåler varme. Plasser bollen over en kjele med kokende vann og smelt sjokoladen over vannbadet. Pass på at bollen ikke berører vannet. Rør forsiktig til sjokoladen har smeltet og sett til siden. Ha eggene over i en annen bolle og pisk de over vannbadet til de blir en varm, tykk og luftig røre. Dette tar ca. 10 minutter.

Legg gelatinplaten i kaldt vann etter henvisning på pakken. Når gelatinplaten har myknet opp rører du den inn i de luftige og varme eggene, til den er oppløst. Tilsett den smeltede sjokoladen og bland godt sammen.

Pisk blandingen videre over et kaldt vannbad til den er avkjølt. Pisk opp kremfløten til krem, pisk snøfrisk inn i kremen, og vend den inn i sjokoladeblandingen. Sett moussen i kjøleskapet i ca. 4 timer. 


Pistasjkrokan

Grovhakk pistasjen. Ha 100 g sukker i en stekepanne og smelt til gyllen karamell på middels-høy varme. Tilsett pistasjen og hell massen utover et bakepapir. Finhakk når avkjølt.


Crumble

Ha kornmokjeksen, kanelen og sukkeret i en blender. Blitz lett til en grov crumble.


Multer

Ta 60 g av multene og kjør dem glatte i en blender. Press deretter multemiksen gjennom en finmasket sil for å få ut frøene, så du blir sittende igjen med en oransje multesaus.


Rør resten av multene forsiktig med et par spiseskjeer sukker, prøv å holde så mange av multene så intakte som mulig.


På tallerkenen

Legg et par spiseskjeer med crumble på tallerken. Legg deretter på en god posisjon med den snøfriske moussen. Topp med multer, multesaus og pistasjkrokan.


Snøfrisk mousse med multer

05.06.2024

For 4 personer

Ingredienser

200 g hvit kokesjokolade

2 egg

1 gelatinplate

2 dl kremfløte

125 g snøfrisk


75 g usaltede pistasjnøtter uten skall

100 g sukker


50 g kornmokjeks

1 ts kanel

1 ss sukker



400 g multer

Fremgangsmåte


Snøfrisk mousse 

Ha den hvite sjokoladen over i en bolle som tåler varme. Plasser bollen over en kjele med kokende vann og smelt sjokoladen over vannbadet. Pass på at bollen ikke berører vannet. Rør forsiktig til sjokoladen har smeltet og sett til siden. Ha eggene over i en annen bolle og pisk de over vannbadet til de blir en varm, tykk og luftig røre. Dette tar ca. 10 minutter.

Legg gelatinplaten i kaldt vann etter henvisning på pakken. Når gelatinplaten har myknet opp rører du den inn i de luftige og varme eggene, til den er oppløst. Tilsett den smeltede sjokoladen og bland godt sammen.

Pisk blandingen videre over et kaldt vannbad til den er avkjølt. Pisk opp kremfløten til krem, pisk snøfrisk inn i kremen, og vend den inn i sjokoladeblandingen. Sett moussen i kjøleskapet i ca. 4 timer. 


Pistasjkrokan

Grovhakk pistasjen. Ha 100 g sukker i en stekepanne og smelt til gyllen karamell på middels-høy varme. Tilsett pistasjen og hell massen utover et bakepapir. Finhakk når avkjølt.


Crumble

Ha kornmokjeksen, kanelen og sukkeret i en blender. Blitz lett til en grov crumble.


Multer

Ta 60 g av multene og kjør dem glatte i en blender. Press deretter multemiksen gjennom en finmasket sil for å få ut frøene, så du blir sittende igjen med en oransje multesaus.


Rør resten av multene forsiktig med et par spiseskjeer sukker, prøv å holde så mange av multene så intakte som mulig.


På tallerkenen

Legg et par spiseskjeer med crumble på tallerken. Legg deretter på en god posisjon med den snøfriske moussen. Topp med multer, multesaus og pistasjkrokan.


Snøfrisk mousse med multer

05.06.2024

For 4 personer

Ingredienser

200 g hvit kokesjokolade

2 egg

1 gelatinplate

2 dl kremfløte

125 g snøfrisk


75 g usaltede pistasjnøtter uten skall

100 g sukker


50 g kornmokjeks

1 ts kanel

1 ss sukker



400 g multer

Fremgangsmåte


Snøfrisk mousse 

Ha den hvite sjokoladen over i en bolle som tåler varme. Plasser bollen over en kjele med kokende vann og smelt sjokoladen over vannbadet. Pass på at bollen ikke berører vannet. Rør forsiktig til sjokoladen har smeltet og sett til siden. Ha eggene over i en annen bolle og pisk de over vannbadet til de blir en varm, tykk og luftig røre. Dette tar ca. 10 minutter.

Legg gelatinplaten i kaldt vann etter henvisning på pakken. Når gelatinplaten har myknet opp rører du den inn i de luftige og varme eggene, til den er oppløst. Tilsett den smeltede sjokoladen og bland godt sammen.

Pisk blandingen videre over et kaldt vannbad til den er avkjølt. Pisk opp kremfløten til krem, pisk snøfrisk inn i kremen, og vend den inn i sjokoladeblandingen. Sett moussen i kjøleskapet i ca. 4 timer. 


Pistasjkrokan

Grovhakk pistasjen. Ha 100 g sukker i en stekepanne og smelt til gyllen karamell på middels-høy varme. Tilsett pistasjen og hell massen utover et bakepapir. Finhakk når avkjølt.


Crumble

Ha kornmokjeksen, kanelen og sukkeret i en blender. Blitz lett til en grov crumble.


Multer

Ta 60 g av multene og kjør dem glatte i en blender. Press deretter multemiksen gjennom en finmasket sil for å få ut frøene, så du blir sittende igjen med en oransje multesaus.


Rør resten av multene forsiktig med et par spiseskjeer sukker, prøv å holde så mange av multene så intakte som mulig.


På tallerkenen

Legg et par spiseskjeer med crumble på tallerken. Legg deretter på en god posisjon med den snøfriske moussen. Topp med multer, multesaus og pistasjkrokan.


Snøfrisk mousse med multer

05.06.2024

For 4 personer

Ingredienser

200 g hvit kokesjokolade

2 egg

1 gelatinplate

2 dl kremfløte

125 g snøfrisk


75 g usaltede pistasjnøtter uten skall

100 g sukker


50 g kornmokjeks

1 ts kanel

1 ss sukker



400 g multer

Fremgangsmåte


Snøfrisk mousse 

Ha den hvite sjokoladen over i en bolle som tåler varme. Plasser bollen over en kjele med kokende vann og smelt sjokoladen over vannbadet. Pass på at bollen ikke berører vannet. Rør forsiktig til sjokoladen har smeltet og sett til siden. Ha eggene over i en annen bolle og pisk de over vannbadet til de blir en varm, tykk og luftig røre. Dette tar ca. 10 minutter.

Legg gelatinplaten i kaldt vann etter henvisning på pakken. Når gelatinplaten har myknet opp rører du den inn i de luftige og varme eggene, til den er oppløst. Tilsett den smeltede sjokoladen og bland godt sammen.

Pisk blandingen videre over et kaldt vannbad til den er avkjølt. Pisk opp kremfløten til krem, pisk snøfrisk inn i kremen, og vend den inn i sjokoladeblandingen. Sett moussen i kjøleskapet i ca. 4 timer. 


Pistasjkrokan

Grovhakk pistasjen. Ha 100 g sukker i en stekepanne og smelt til gyllen karamell på middels-høy varme. Tilsett pistasjen og hell massen utover et bakepapir. Finhakk når avkjølt.


Crumble

Ha kornmokjeksen, kanelen og sukkeret i en blender. Blitz lett til en grov crumble.


Multer

Ta 60 g av multene og kjør dem glatte i en blender. Press deretter multemiksen gjennom en finmasket sil for å få ut frøene, så du blir sittende igjen med en oransje multesaus.


Rør resten av multene forsiktig med et par spiseskjeer sukker, prøv å holde så mange av multene så intakte som mulig.


På tallerkenen

Legg et par spiseskjeer med crumble på tallerken. Legg deretter på en god posisjon med den snøfriske moussen. Topp med multer, multesaus og pistasjkrokan.


Det Serveres AS | Orgnr: 930752088

Det Serveres AS | Orgnr: 930752088