Sota purre

24.05.2024

For 4 personer

Ingredienser

4 purre

4 ss rapsolje

250 g ricotta

1 hel hvitløk

75 g pistasjnøtter

1 granateple

1 ss honning

Salt og pepper

Hyssing

Fremgangsmåte

Tenn grillen, eller sett på grillelementet i ovnen på 250 grader. 


Pakk inn hvitløken i aluminiumsfolie og stek i 10-15 minutter til hvitløken har blitt myk. 


Kutt av de grønne bladene på purrene. Pensle purrene med rapsolje. Legg dem på grillen, eller inn i ovnen, til de har blitt så og si helt sorte. Snu dem underveis så de får jevn farge hele veien rundt. Ta av grillen, eller ut av ovnen, og la dem hvile i ca. 20 minutter.  


Kutt hvitløken i to og skvis de myke feddene i en bolle sammen med ricottaen. Bland godt sammen med en gaffel og smak til med salt og pepper. 


Knyt toppen av purrene godt sammen med hyssing. Med en kniv snitter du opp purrene og drar det ytterste brente skallet til siden. Bruk en saks eller kniv til å dele innmaten opp så den enkelt kan løftes ut med en gaffel. 


Topp purrene med ricottakremen, pistasjnøtter og granateplekjerner. Ha over litt honning og avslutt med litt salt og pepper. 

Sota purre

24.05.2024

For 4 personer

Ingredienser

4 purre

4 ss rapsolje

250 g ricotta

1 hel hvitløk

75 g pistasjnøtter

1 granateple

1 ss honning

Salt og pepper

Hyssing

Fremgangsmåte

Tenn grillen, eller sett på grillelementet i ovnen på 250 grader. 


Pakk inn hvitløken i aluminiumsfolie og stek i 10-15 minutter til hvitløken har blitt myk. 


Kutt av de grønne bladene på purrene. Pensle purrene med rapsolje. Legg dem på grillen, eller inn i ovnen, til de har blitt så og si helt sorte. Snu dem underveis så de får jevn farge hele veien rundt. Ta av grillen, eller ut av ovnen, og la dem hvile i ca. 20 minutter.  


Kutt hvitløken i to og skvis de myke feddene i en bolle sammen med ricottaen. Bland godt sammen med en gaffel og smak til med salt og pepper. 


Knyt toppen av purrene godt sammen med hyssing. Med en kniv snitter du opp purrene og drar det ytterste brente skallet til siden. Bruk en saks eller kniv til å dele innmaten opp så den enkelt kan løftes ut med en gaffel. 


Topp purrene med ricottakremen, pistasjnøtter og granateplekjerner. Ha over litt honning og avslutt med litt salt og pepper. 

Sota purre

24.05.2024

For 4 personer

Ingredienser

4 purre

4 ss rapsolje

250 g ricotta

1 hel hvitløk

75 g pistasjnøtter

1 granateple

1 ss honning

Salt og pepper

Hyssing

Fremgangsmåte

Tenn grillen, eller sett på grillelementet i ovnen på 250 grader. 


Pakk inn hvitløken i aluminiumsfolie og stek i 10-15 minutter til hvitløken har blitt myk. 


Kutt av de grønne bladene på purrene. Pensle purrene med rapsolje. Legg dem på grillen, eller inn i ovnen, til de har blitt så og si helt sorte. Snu dem underveis så de får jevn farge hele veien rundt. Ta av grillen, eller ut av ovnen, og la dem hvile i ca. 20 minutter.  


Kutt hvitløken i to og skvis de myke feddene i en bolle sammen med ricottaen. Bland godt sammen med en gaffel og smak til med salt og pepper. 


Knyt toppen av purrene godt sammen med hyssing. Med en kniv snitter du opp purrene og drar det ytterste brente skallet til siden. Bruk en saks eller kniv til å dele innmaten opp så den enkelt kan løftes ut med en gaffel. 


Topp purrene med ricottakremen, pistasjnøtter og granateplekjerner. Ha over litt honning og avslutt med litt salt og pepper. 

Sota purre

24.05.2024

For 4 personer

Ingredienser

4 purre

4 ss rapsolje

250 g ricotta

1 hel hvitløk

75 g pistasjnøtter

1 granateple

1 ss honning

Salt og pepper

Hyssing

Fremgangsmåte

Tenn grillen, eller sett på grillelementet i ovnen på 250 grader. 


Pakk inn hvitløken i aluminiumsfolie og stek i 10-15 minutter til hvitløken har blitt myk. 


Kutt av de grønne bladene på purrene. Pensle purrene med rapsolje. Legg dem på grillen, eller inn i ovnen, til de har blitt så og si helt sorte. Snu dem underveis så de får jevn farge hele veien rundt. Ta av grillen, eller ut av ovnen, og la dem hvile i ca. 20 minutter.  


Kutt hvitløken i to og skvis de myke feddene i en bolle sammen med ricottaen. Bland godt sammen med en gaffel og smak til med salt og pepper. 


Knyt toppen av purrene godt sammen med hyssing. Med en kniv snitter du opp purrene og drar det ytterste brente skallet til siden. Bruk en saks eller kniv til å dele innmaten opp så den enkelt kan løftes ut med en gaffel. 


Topp purrene med ricottakremen, pistasjnøtter og granateplekjerner. Ha over litt honning og avslutt med litt salt og pepper. 

Det Serveres AS | Orgnr: 930752088

Det Serveres AS | Orgnr: 930752088