Stilton blåmuggost, pære, røbetpuré og rosmarinolje
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
150 g rødbete
50 g blåbær
En potte rosmarin
50 g spinat
1 dl nøytral olje
Stilton
2 pærer
1 neve valnøtter
Fremgangsmåte
Rødbetpuré
Skrell og kutt rødbetene i mellomstore biter. Kok opp en kjele med vann og kok rødbetene til de er møre, ca. 30 minutter.
Når rødbetene er møre har du dem over i en blender med blåbærene og litt av kokevannet (begynn med et par spiseskjeer). Kjør glatt og juster konsistensen med evt. mer av kokevannet.
For en ekstra fin puré kan du presse den gjennom en finmasket sil med baksiden av en spiseskje.
Rosmarinolje
Kjør rosmarinen og spinaten sammen med den nøytrale oljen. Hell oljen over i en liten kjele og sett på lav varme til de små rosmarin- og spinatpartiklene begynner å slippe oljen. Sil så over i en bolle eller et glass.
Ristede valnøtter
Rist valnøttene i en tørr panne, på medium-høy varme i et par minutter. Grovhakk nøttene.
På tallerkenen
Ha en spiseskje med rosmarinoljen på en liten tallerken eller skål. Plasser deretter en spiseskje med røbetpuréen i midten av oljen og spre den litt utover med baksiden av spiseskjeen.
Kutt pærene i kuler med en melonkuleskje, eller i kuber om du ikke har dette redskapet. Plasser pærekulene oppå puréen, strø over de ristede valnøttene og litt rosmarin. Avslutt med noen gode skiver Stilton blåmuggost.
Stilton blåmuggost, pære, røbetpuré og rosmarinolje
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
150 g rødbete
50 g blåbær
En potte rosmarin
50 g spinat
1 dl nøytral olje
Stilton
2 pærer
1 neve valnøtter
Fremgangsmåte
Rødbetpuré
Skrell og kutt rødbetene i mellomstore biter. Kok opp en kjele med vann og kok rødbetene til de er møre, ca. 30 minutter.
Når rødbetene er møre har du dem over i en blender med blåbærene og litt av kokevannet (begynn med et par spiseskjeer). Kjør glatt og juster konsistensen med evt. mer av kokevannet.
For en ekstra fin puré kan du presse den gjennom en finmasket sil med baksiden av en spiseskje.
Rosmarinolje
Kjør rosmarinen og spinaten sammen med den nøytrale oljen. Hell oljen over i en liten kjele og sett på lav varme til de små rosmarin- og spinatpartiklene begynner å slippe oljen. Sil så over i en bolle eller et glass.
Ristede valnøtter
Rist valnøttene i en tørr panne, på medium-høy varme i et par minutter. Grovhakk nøttene.
På tallerkenen
Ha en spiseskje med rosmarinoljen på en liten tallerken eller skål. Plasser deretter en spiseskje med røbetpuréen i midten av oljen og spre den litt utover med baksiden av spiseskjeen.
Kutt pærene i kuler med en melonkuleskje, eller i kuber om du ikke har dette redskapet. Plasser pærekulene oppå puréen, strø over de ristede valnøttene og litt rosmarin. Avslutt med noen gode skiver Stilton blåmuggost.
Stilton blåmuggost, pære, røbetpuré og rosmarinolje
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
150 g rødbete
50 g blåbær
En potte rosmarin
50 g spinat
1 dl nøytral olje
Stilton
2 pærer
1 neve valnøtter
Fremgangsmåte
Rødbetpuré
Skrell og kutt rødbetene i mellomstore biter. Kok opp en kjele med vann og kok rødbetene til de er møre, ca. 30 minutter.
Når rødbetene er møre har du dem over i en blender med blåbærene og litt av kokevannet (begynn med et par spiseskjeer). Kjør glatt og juster konsistensen med evt. mer av kokevannet.
For en ekstra fin puré kan du presse den gjennom en finmasket sil med baksiden av en spiseskje.
Rosmarinolje
Kjør rosmarinen og spinaten sammen med den nøytrale oljen. Hell oljen over i en liten kjele og sett på lav varme til de små rosmarin- og spinatpartiklene begynner å slippe oljen. Sil så over i en bolle eller et glass.
Ristede valnøtter
Rist valnøttene i en tørr panne, på medium-høy varme i et par minutter. Grovhakk nøttene.
På tallerkenen
Ha en spiseskje med rosmarinoljen på en liten tallerken eller skål. Plasser deretter en spiseskje med røbetpuréen i midten av oljen og spre den litt utover med baksiden av spiseskjeen.
Kutt pærene i kuler med en melonkuleskje, eller i kuber om du ikke har dette redskapet. Plasser pærekulene oppå puréen, strø over de ristede valnøttene og litt rosmarin. Avslutt med noen gode skiver Stilton blåmuggost.
Stilton blåmuggost, pære, røbetpuré og rosmarinolje
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
150 g rødbete
50 g blåbær
En potte rosmarin
50 g spinat
1 dl nøytral olje
Stilton
2 pærer
1 neve valnøtter
Fremgangsmåte
Rødbetpuré
Skrell og kutt rødbetene i mellomstore biter. Kok opp en kjele med vann og kok rødbetene til de er møre, ca. 30 minutter.
Når rødbetene er møre har du dem over i en blender med blåbærene og litt av kokevannet (begynn med et par spiseskjeer). Kjør glatt og juster konsistensen med evt. mer av kokevannet.
For en ekstra fin puré kan du presse den gjennom en finmasket sil med baksiden av en spiseskje.
Rosmarinolje
Kjør rosmarinen og spinaten sammen med den nøytrale oljen. Hell oljen over i en liten kjele og sett på lav varme til de små rosmarin- og spinatpartiklene begynner å slippe oljen. Sil så over i en bolle eller et glass.
Ristede valnøtter
Rist valnøttene i en tørr panne, på medium-høy varme i et par minutter. Grovhakk nøttene.
På tallerkenen
Ha en spiseskje med rosmarinoljen på en liten tallerken eller skål. Plasser deretter en spiseskje med røbetpuréen i midten av oljen og spre den litt utover med baksiden av spiseskjeen.
Kutt pærene i kuler med en melonkuleskje, eller i kuber om du ikke har dette redskapet. Plasser pærekulene oppå puréen, strø over de ristede valnøttene og litt rosmarin. Avslutt med noen gode skiver Stilton blåmuggost.