Tomatpai
13.06.2024
For 4 personer
Ingredienser
For 1 pai
1 rødløk
250 g cherrytomater
1 ss smør
2 ss olivenolje
1 ss balsamico
1 ss sukker
4 store tomater, gjerne flerfargede
70 g oliven
1 paideig
150 g feta
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180 grader over- og undervarme.
Balsamicokaramellisert løk og tomat
Skjær løken i tynne skiver og del cherrytomatene i to. Surr løken på middels varme i en stekepanne med smør og olivenolje. Når løken er myk og blank har du i tomatene sammen med løken. La surre med til myke. Mos dem deretter med baksiden av stekespaden. Ha i balsamicoen og sukkeret. Stek på lav varme til sukkeret har smeltet og løken begynner å bli karamellisert. Smak til med salt og pepper.
Tomatpai
Skjær de store tomatene i skiver og del olivenene i to. Smør en paiform. Ha i paideigen og prikk bunnen med en gaffel. Fordel den karamelliserte løk- og tomatblandingen utover paibunnen og ha på olivenene. Smuldre over fetaen. Plasser tomatskivene i en sirkelform rundt paien, så de dekker hele. Krydre med salt og pepper.
Stek i ca. 1,5 time. Tomatene slipper mye væske og må derfor steke i lang tid på ikke for høy varme.
Til servering
Server gjerne med en frisk salat. Vi serverte den med en salat bestående av ruccola, fennikel og nektarin.
Tomatpai
13.06.2024
For 4 personer
Ingredienser
For 1 pai
1 rødløk
250 g cherrytomater
1 ss smør
2 ss olivenolje
1 ss balsamico
1 ss sukker
4 store tomater, gjerne flerfargede
70 g oliven
1 paideig
150 g feta
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180 grader over- og undervarme.
Balsamicokaramellisert løk og tomat
Skjær løken i tynne skiver og del cherrytomatene i to. Surr løken på middels varme i en stekepanne med smør og olivenolje. Når løken er myk og blank har du i tomatene sammen med løken. La surre med til myke. Mos dem deretter med baksiden av stekespaden. Ha i balsamicoen og sukkeret. Stek på lav varme til sukkeret har smeltet og løken begynner å bli karamellisert. Smak til med salt og pepper.
Tomatpai
Skjær de store tomatene i skiver og del olivenene i to. Smør en paiform. Ha i paideigen og prikk bunnen med en gaffel. Fordel den karamelliserte løk- og tomatblandingen utover paibunnen og ha på olivenene. Smuldre over fetaen. Plasser tomatskivene i en sirkelform rundt paien, så de dekker hele. Krydre med salt og pepper.
Stek i ca. 1,5 time. Tomatene slipper mye væske og må derfor steke i lang tid på ikke for høy varme.
Til servering
Server gjerne med en frisk salat. Vi serverte den med en salat bestående av ruccola, fennikel og nektarin.
Tomatpai
13.06.2024
For 4 personer
Ingredienser
For 1 pai
1 rødløk
250 g cherrytomater
1 ss smør
2 ss olivenolje
1 ss balsamico
1 ss sukker
4 store tomater, gjerne flerfargede
70 g oliven
1 paideig
150 g feta
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180 grader over- og undervarme.
Balsamicokaramellisert løk og tomat
Skjær løken i tynne skiver og del cherrytomatene i to. Surr løken på middels varme i en stekepanne med smør og olivenolje. Når løken er myk og blank har du i tomatene sammen med løken. La surre med til myke. Mos dem deretter med baksiden av stekespaden. Ha i balsamicoen og sukkeret. Stek på lav varme til sukkeret har smeltet og løken begynner å bli karamellisert. Smak til med salt og pepper.
Tomatpai
Skjær de store tomatene i skiver og del olivenene i to. Smør en paiform. Ha i paideigen og prikk bunnen med en gaffel. Fordel den karamelliserte løk- og tomatblandingen utover paibunnen og ha på olivenene. Smuldre over fetaen. Plasser tomatskivene i en sirkelform rundt paien, så de dekker hele. Krydre med salt og pepper.
Stek i ca. 1,5 time. Tomatene slipper mye væske og må derfor steke i lang tid på ikke for høy varme.
Til servering
Server gjerne med en frisk salat. Vi serverte den med en salat bestående av ruccola, fennikel og nektarin.
Tomatpai
13.06.2024
For 4 personer
Ingredienser
For 1 pai
1 rødløk
250 g cherrytomater
1 ss smør
2 ss olivenolje
1 ss balsamico
1 ss sukker
4 store tomater, gjerne flerfargede
70 g oliven
1 paideig
150 g feta
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180 grader over- og undervarme.
Balsamicokaramellisert løk og tomat
Skjær løken i tynne skiver og del cherrytomatene i to. Surr løken på middels varme i en stekepanne med smør og olivenolje. Når løken er myk og blank har du i tomatene sammen med løken. La surre med til myke. Mos dem deretter med baksiden av stekespaden. Ha i balsamicoen og sukkeret. Stek på lav varme til sukkeret har smeltet og løken begynner å bli karamellisert. Smak til med salt og pepper.
Tomatpai
Skjær de store tomatene i skiver og del olivenene i to. Smør en paiform. Ha i paideigen og prikk bunnen med en gaffel. Fordel den karamelliserte løk- og tomatblandingen utover paibunnen og ha på olivenene. Smuldre over fetaen. Plasser tomatskivene i en sirkelform rundt paien, så de dekker hele. Krydre med salt og pepper.
Stek i ca. 1,5 time. Tomatene slipper mye væske og må derfor steke i lang tid på ikke for høy varme.
Til servering
Server gjerne med en frisk salat. Vi serverte den med en salat bestående av ruccola, fennikel og nektarin.