Tomatpai
Tomatpai
Tomatpai
Tomatpai

Tomatpai

13.06.2024

For 4 personer

Ingredienser

For 1 pai

1 rødløk

250 g cherrytomater

1 ss smør

2 ss olivenolje

1 ss balsamico

1 ss sukker 

4 store tomater, gjerne flerfargede 

70 g oliven

1 paideig

150 g feta

Salt og pepper

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 grader over- og undervarme. 


Balsamicokaramellisert løk og tomat

Skjær løken i tynne skiver og del cherrytomatene i to. Surr løken på middels varme i en stekepanne med smør og olivenolje. Når løken er myk og blank har du i tomatene sammen med løken. La surre med til myke. Mos dem deretter med baksiden av stekespaden. Ha i balsamicoen og sukkeret. Stek på lav varme til sukkeret har smeltet og løken begynner å bli karamellisert. Smak til med salt og pepper. 


Tomatpai

Skjær de store tomatene i skiver og del olivenene i to. Smør en paiform. Ha i paideigen og prikk bunnen med en gaffel. Fordel den karamelliserte løk- og tomatblandingen utover paibunnen og ha på olivenene. Smuldre over fetaen. Plasser tomatskivene i en sirkelform rundt paien, så de dekker hele. Krydre med salt og pepper. 

Stek i ca. 1,5 time. Tomatene slipper mye væske og må derfor steke i lang tid på ikke for høy varme.


Til servering  

Server gjerne med en frisk salat. Vi serverte den med en salat bestående av ruccola, fennikel og nektarin.

Tomatpai

13.06.2024

For 4 personer

Ingredienser

For 1 pai

1 rødløk

250 g cherrytomater

1 ss smør

2 ss olivenolje

1 ss balsamico

1 ss sukker 

4 store tomater, gjerne flerfargede 

70 g oliven

1 paideig

150 g feta

Salt og pepper

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 grader over- og undervarme. 


Balsamicokaramellisert løk og tomat

Skjær løken i tynne skiver og del cherrytomatene i to. Surr løken på middels varme i en stekepanne med smør og olivenolje. Når løken er myk og blank har du i tomatene sammen med løken. La surre med til myke. Mos dem deretter med baksiden av stekespaden. Ha i balsamicoen og sukkeret. Stek på lav varme til sukkeret har smeltet og løken begynner å bli karamellisert. Smak til med salt og pepper. 


Tomatpai

Skjær de store tomatene i skiver og del olivenene i to. Smør en paiform. Ha i paideigen og prikk bunnen med en gaffel. Fordel den karamelliserte løk- og tomatblandingen utover paibunnen og ha på olivenene. Smuldre over fetaen. Plasser tomatskivene i en sirkelform rundt paien, så de dekker hele. Krydre med salt og pepper. 

Stek i ca. 1,5 time. Tomatene slipper mye væske og må derfor steke i lang tid på ikke for høy varme.


Til servering  

Server gjerne med en frisk salat. Vi serverte den med en salat bestående av ruccola, fennikel og nektarin.

Tomatpai

13.06.2024

For 4 personer

Ingredienser

For 1 pai

1 rødløk

250 g cherrytomater

1 ss smør

2 ss olivenolje

1 ss balsamico

1 ss sukker 

4 store tomater, gjerne flerfargede 

70 g oliven

1 paideig

150 g feta

Salt og pepper

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 grader over- og undervarme. 


Balsamicokaramellisert løk og tomat

Skjær løken i tynne skiver og del cherrytomatene i to. Surr løken på middels varme i en stekepanne med smør og olivenolje. Når løken er myk og blank har du i tomatene sammen med løken. La surre med til myke. Mos dem deretter med baksiden av stekespaden. Ha i balsamicoen og sukkeret. Stek på lav varme til sukkeret har smeltet og løken begynner å bli karamellisert. Smak til med salt og pepper. 


Tomatpai

Skjær de store tomatene i skiver og del olivenene i to. Smør en paiform. Ha i paideigen og prikk bunnen med en gaffel. Fordel den karamelliserte løk- og tomatblandingen utover paibunnen og ha på olivenene. Smuldre over fetaen. Plasser tomatskivene i en sirkelform rundt paien, så de dekker hele. Krydre med salt og pepper. 

Stek i ca. 1,5 time. Tomatene slipper mye væske og må derfor steke i lang tid på ikke for høy varme.


Til servering  

Server gjerne med en frisk salat. Vi serverte den med en salat bestående av ruccola, fennikel og nektarin.

Tomatpai

13.06.2024

For 4 personer

Ingredienser

For 1 pai

1 rødløk

250 g cherrytomater

1 ss smør

2 ss olivenolje

1 ss balsamico

1 ss sukker 

4 store tomater, gjerne flerfargede 

70 g oliven

1 paideig

150 g feta

Salt og pepper

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 grader over- og undervarme. 


Balsamicokaramellisert løk og tomat

Skjær løken i tynne skiver og del cherrytomatene i to. Surr løken på middels varme i en stekepanne med smør og olivenolje. Når løken er myk og blank har du i tomatene sammen med løken. La surre med til myke. Mos dem deretter med baksiden av stekespaden. Ha i balsamicoen og sukkeret. Stek på lav varme til sukkeret har smeltet og løken begynner å bli karamellisert. Smak til med salt og pepper. 


Tomatpai

Skjær de store tomatene i skiver og del olivenene i to. Smør en paiform. Ha i paideigen og prikk bunnen med en gaffel. Fordel den karamelliserte løk- og tomatblandingen utover paibunnen og ha på olivenene. Smuldre over fetaen. Plasser tomatskivene i en sirkelform rundt paien, så de dekker hele. Krydre med salt og pepper. 

Stek i ca. 1,5 time. Tomatene slipper mye væske og må derfor steke i lang tid på ikke for høy varme.


Til servering  

Server gjerne med en frisk salat. Vi serverte den med en salat bestående av ruccola, fennikel og nektarin.

Det Serveres AS | Orgnr: 930752088

Det Serveres AS | Orgnr: 930752088