Vaniljeparfait, bringebærsaus og frukt
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
75 g sukker
0,75 dl vann
1 vaniljestang
4 eggeplommer
3,5 kremfløte
1 dl vann
100 g sukker
300 g frosne bringebær
2 epler
1 mango
Fremgangsmåte
Vaniljeparfait
Ha 0,75 dl vann, 75 gram sukker og frøene fra vaniljestangen i en kjele. Kok opp og reduser til du får en tykk sirup. Separer eggehvitene fra plommene, og pisk plommene luftige. Tilsett deretter sirupen i en tynn stråle mens du visper rolig. Når all sirupen har blitt pisket inn fortsetter du å piske til blandingen er kald.
Pisk opp 3,5 dl kremfløte til krem. Vend deretter kremen inn i eggeblandingen. Hell miksen over i en ildfast form, på ca 27x18 cm, og sett i fryseren i ca 3 timer, eller til blandingen er gjennomfryst.
Ta ut parfaiten av fryseren og sett den i kjøleskapet ca. 30 minutter før servering, så får den en myk og god konsistens.
Bringebærsaus
Ha 1 dl vann og 100 g sukker i en kjele og sett den på middels varme. La stå til alt sukkeret er oppløst. Ha i de frosne bringebærene og la småputre i 3-5 minutter. Hell deretter alt over i en blender og kjør glatt. Sil så ut alle frøene, og oppbevar i kjøleskapet frem til servering.
Servering
Lag kuler av eplene og mangoen ved hjelp av en melonkuleskje. Har du ikke dette kan du heller skjære de i terninger. Hell bringebærsausen over på tallerkenene. Skjær ut firkanter av vaniljeparfaiten og plasser oppå bringebærsausen. Det kan være lurt å helle litt varmt vann under formel hvis isen sitter fast. Fordel fruktkultene ved siden av vaniljeparfaiten og topp med urter. Vi brukte litt oxalis.
Vaniljeparfait, bringebærsaus og frukt
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
75 g sukker
0,75 dl vann
1 vaniljestang
4 eggeplommer
3,5 kremfløte
1 dl vann
100 g sukker
300 g frosne bringebær
2 epler
1 mango
Fremgangsmåte
Vaniljeparfait
Ha 0,75 dl vann, 75 gram sukker og frøene fra vaniljestangen i en kjele. Kok opp og reduser til du får en tykk sirup. Separer eggehvitene fra plommene, og pisk plommene luftige. Tilsett deretter sirupen i en tynn stråle mens du visper rolig. Når all sirupen har blitt pisket inn fortsetter du å piske til blandingen er kald.
Pisk opp 3,5 dl kremfløte til krem. Vend deretter kremen inn i eggeblandingen. Hell miksen over i en ildfast form, på ca 27x18 cm, og sett i fryseren i ca 3 timer, eller til blandingen er gjennomfryst.
Ta ut parfaiten av fryseren og sett den i kjøleskapet ca. 30 minutter før servering, så får den en myk og god konsistens.
Bringebærsaus
Ha 1 dl vann og 100 g sukker i en kjele og sett den på middels varme. La stå til alt sukkeret er oppløst. Ha i de frosne bringebærene og la småputre i 3-5 minutter. Hell deretter alt over i en blender og kjør glatt. Sil så ut alle frøene, og oppbevar i kjøleskapet frem til servering.
Servering
Lag kuler av eplene og mangoen ved hjelp av en melonkuleskje. Har du ikke dette kan du heller skjære de i terninger. Hell bringebærsausen over på tallerkenene. Skjær ut firkanter av vaniljeparfaiten og plasser oppå bringebærsausen. Det kan være lurt å helle litt varmt vann under formel hvis isen sitter fast. Fordel fruktkultene ved siden av vaniljeparfaiten og topp med urter. Vi brukte litt oxalis.
Vaniljeparfait, bringebærsaus og frukt
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
75 g sukker
0,75 dl vann
1 vaniljestang
4 eggeplommer
3,5 kremfløte
1 dl vann
100 g sukker
300 g frosne bringebær
2 epler
1 mango
Fremgangsmåte
Vaniljeparfait
Ha 0,75 dl vann, 75 gram sukker og frøene fra vaniljestangen i en kjele. Kok opp og reduser til du får en tykk sirup. Separer eggehvitene fra plommene, og pisk plommene luftige. Tilsett deretter sirupen i en tynn stråle mens du visper rolig. Når all sirupen har blitt pisket inn fortsetter du å piske til blandingen er kald.
Pisk opp 3,5 dl kremfløte til krem. Vend deretter kremen inn i eggeblandingen. Hell miksen over i en ildfast form, på ca 27x18 cm, og sett i fryseren i ca 3 timer, eller til blandingen er gjennomfryst.
Ta ut parfaiten av fryseren og sett den i kjøleskapet ca. 30 minutter før servering, så får den en myk og god konsistens.
Bringebærsaus
Ha 1 dl vann og 100 g sukker i en kjele og sett den på middels varme. La stå til alt sukkeret er oppløst. Ha i de frosne bringebærene og la småputre i 3-5 minutter. Hell deretter alt over i en blender og kjør glatt. Sil så ut alle frøene, og oppbevar i kjøleskapet frem til servering.
Servering
Lag kuler av eplene og mangoen ved hjelp av en melonkuleskje. Har du ikke dette kan du heller skjære de i terninger. Hell bringebærsausen over på tallerkenene. Skjær ut firkanter av vaniljeparfaiten og plasser oppå bringebærsausen. Det kan være lurt å helle litt varmt vann under formel hvis isen sitter fast. Fordel fruktkultene ved siden av vaniljeparfaiten og topp med urter. Vi brukte litt oxalis.
Vaniljeparfait, bringebærsaus og frukt
24.05.2024
For 4 personer
Ingredienser
75 g sukker
0,75 dl vann
1 vaniljestang
4 eggeplommer
3,5 kremfløte
1 dl vann
100 g sukker
300 g frosne bringebær
2 epler
1 mango
Fremgangsmåte
Vaniljeparfait
Ha 0,75 dl vann, 75 gram sukker og frøene fra vaniljestangen i en kjele. Kok opp og reduser til du får en tykk sirup. Separer eggehvitene fra plommene, og pisk plommene luftige. Tilsett deretter sirupen i en tynn stråle mens du visper rolig. Når all sirupen har blitt pisket inn fortsetter du å piske til blandingen er kald.
Pisk opp 3,5 dl kremfløte til krem. Vend deretter kremen inn i eggeblandingen. Hell miksen over i en ildfast form, på ca 27x18 cm, og sett i fryseren i ca 3 timer, eller til blandingen er gjennomfryst.
Ta ut parfaiten av fryseren og sett den i kjøleskapet ca. 30 minutter før servering, så får den en myk og god konsistens.
Bringebærsaus
Ha 1 dl vann og 100 g sukker i en kjele og sett den på middels varme. La stå til alt sukkeret er oppløst. Ha i de frosne bringebærene og la småputre i 3-5 minutter. Hell deretter alt over i en blender og kjør glatt. Sil så ut alle frøene, og oppbevar i kjøleskapet frem til servering.
Servering
Lag kuler av eplene og mangoen ved hjelp av en melonkuleskje. Har du ikke dette kan du heller skjære de i terninger. Hell bringebærsausen over på tallerkenene. Skjær ut firkanter av vaniljeparfaiten og plasser oppå bringebærsausen. Det kan være lurt å helle litt varmt vann under formel hvis isen sitter fast. Fordel fruktkultene ved siden av vaniljeparfaiten og topp med urter. Vi brukte litt oxalis.