Vaniljeparfait, bringebærsaus og frukt

24.05.2024

For 4 personer

Ingredienser

75 g sukker

0,75 dl vann

1 vaniljestang

4 eggeplommer

3,5 kremfløte


1 dl vann

100 g sukker

300 g frosne bringebær


2 epler

1 mango

Fremgangsmåte


Vaniljeparfait

Ha 0,75 dl vann, 75 gram sukker og frøene fra vaniljestangen i en kjele. Kok opp og reduser til du får en tykk sirup. Separer eggehvitene fra plommene, og pisk plommene luftige. Tilsett deretter sirupen i en tynn stråle mens du visper rolig. Når all sirupen har blitt pisket inn fortsetter du å piske til blandingen er kald. 


Pisk opp 3,5 dl kremfløte til krem. Vend deretter kremen inn i eggeblandingen. Hell miksen over i en ildfast form, på ca 27x18 cm, og sett i fryseren i ca 3 timer, eller til blandingen er gjennomfryst. 


Ta ut parfaiten av fryseren og sett den i kjøleskapet ca. 30 minutter før servering, så får den en myk og god konsistens.  


Bringebærsaus

Ha 1 dl vann og 100 g sukker i en kjele og sett den på middels varme. La stå til alt sukkeret er oppløst. Ha i de frosne bringebærene og la småputre i 3-5 minutter. Hell deretter alt over i en blender og kjør glatt. Sil så ut alle frøene, og oppbevar i kjøleskapet frem til servering.


Servering 

Lag kuler av eplene og mangoen ved hjelp av en melonkuleskje. Har du ikke dette kan du heller skjære de i terninger. Hell bringebærsausen over på tallerkenene. Skjær ut firkanter av vaniljeparfaiten og plasser oppå bringebærsausen. Det kan være lurt å helle litt varmt vann under formel hvis isen sitter fast. Fordel fruktkultene ved siden av vaniljeparfaiten og topp med urter. Vi brukte litt oxalis.

Vaniljeparfait, bringebærsaus og frukt

24.05.2024

For 4 personer

Ingredienser

75 g sukker

0,75 dl vann

1 vaniljestang

4 eggeplommer

3,5 kremfløte


1 dl vann

100 g sukker

300 g frosne bringebær


2 epler

1 mango

Fremgangsmåte


Vaniljeparfait

Ha 0,75 dl vann, 75 gram sukker og frøene fra vaniljestangen i en kjele. Kok opp og reduser til du får en tykk sirup. Separer eggehvitene fra plommene, og pisk plommene luftige. Tilsett deretter sirupen i en tynn stråle mens du visper rolig. Når all sirupen har blitt pisket inn fortsetter du å piske til blandingen er kald. 


Pisk opp 3,5 dl kremfløte til krem. Vend deretter kremen inn i eggeblandingen. Hell miksen over i en ildfast form, på ca 27x18 cm, og sett i fryseren i ca 3 timer, eller til blandingen er gjennomfryst. 


Ta ut parfaiten av fryseren og sett den i kjøleskapet ca. 30 minutter før servering, så får den en myk og god konsistens.  


Bringebærsaus

Ha 1 dl vann og 100 g sukker i en kjele og sett den på middels varme. La stå til alt sukkeret er oppløst. Ha i de frosne bringebærene og la småputre i 3-5 minutter. Hell deretter alt over i en blender og kjør glatt. Sil så ut alle frøene, og oppbevar i kjøleskapet frem til servering.


Servering 

Lag kuler av eplene og mangoen ved hjelp av en melonkuleskje. Har du ikke dette kan du heller skjære de i terninger. Hell bringebærsausen over på tallerkenene. Skjær ut firkanter av vaniljeparfaiten og plasser oppå bringebærsausen. Det kan være lurt å helle litt varmt vann under formel hvis isen sitter fast. Fordel fruktkultene ved siden av vaniljeparfaiten og topp med urter. Vi brukte litt oxalis.

Vaniljeparfait, bringebærsaus og frukt

24.05.2024

For 4 personer

Ingredienser

75 g sukker

0,75 dl vann

1 vaniljestang

4 eggeplommer

3,5 kremfløte


1 dl vann

100 g sukker

300 g frosne bringebær


2 epler

1 mango

Fremgangsmåte


Vaniljeparfait

Ha 0,75 dl vann, 75 gram sukker og frøene fra vaniljestangen i en kjele. Kok opp og reduser til du får en tykk sirup. Separer eggehvitene fra plommene, og pisk plommene luftige. Tilsett deretter sirupen i en tynn stråle mens du visper rolig. Når all sirupen har blitt pisket inn fortsetter du å piske til blandingen er kald. 


Pisk opp 3,5 dl kremfløte til krem. Vend deretter kremen inn i eggeblandingen. Hell miksen over i en ildfast form, på ca 27x18 cm, og sett i fryseren i ca 3 timer, eller til blandingen er gjennomfryst. 


Ta ut parfaiten av fryseren og sett den i kjøleskapet ca. 30 minutter før servering, så får den en myk og god konsistens.  


Bringebærsaus

Ha 1 dl vann og 100 g sukker i en kjele og sett den på middels varme. La stå til alt sukkeret er oppløst. Ha i de frosne bringebærene og la småputre i 3-5 minutter. Hell deretter alt over i en blender og kjør glatt. Sil så ut alle frøene, og oppbevar i kjøleskapet frem til servering.


Servering 

Lag kuler av eplene og mangoen ved hjelp av en melonkuleskje. Har du ikke dette kan du heller skjære de i terninger. Hell bringebærsausen over på tallerkenene. Skjær ut firkanter av vaniljeparfaiten og plasser oppå bringebærsausen. Det kan være lurt å helle litt varmt vann under formel hvis isen sitter fast. Fordel fruktkultene ved siden av vaniljeparfaiten og topp med urter. Vi brukte litt oxalis.

Vaniljeparfait, bringebærsaus og frukt

24.05.2024

For 4 personer

Ingredienser

75 g sukker

0,75 dl vann

1 vaniljestang

4 eggeplommer

3,5 kremfløte


1 dl vann

100 g sukker

300 g frosne bringebær


2 epler

1 mango

Fremgangsmåte


Vaniljeparfait

Ha 0,75 dl vann, 75 gram sukker og frøene fra vaniljestangen i en kjele. Kok opp og reduser til du får en tykk sirup. Separer eggehvitene fra plommene, og pisk plommene luftige. Tilsett deretter sirupen i en tynn stråle mens du visper rolig. Når all sirupen har blitt pisket inn fortsetter du å piske til blandingen er kald. 


Pisk opp 3,5 dl kremfløte til krem. Vend deretter kremen inn i eggeblandingen. Hell miksen over i en ildfast form, på ca 27x18 cm, og sett i fryseren i ca 3 timer, eller til blandingen er gjennomfryst. 


Ta ut parfaiten av fryseren og sett den i kjøleskapet ca. 30 minutter før servering, så får den en myk og god konsistens.  


Bringebærsaus

Ha 1 dl vann og 100 g sukker i en kjele og sett den på middels varme. La stå til alt sukkeret er oppløst. Ha i de frosne bringebærene og la småputre i 3-5 minutter. Hell deretter alt over i en blender og kjør glatt. Sil så ut alle frøene, og oppbevar i kjøleskapet frem til servering.


Servering 

Lag kuler av eplene og mangoen ved hjelp av en melonkuleskje. Har du ikke dette kan du heller skjære de i terninger. Hell bringebærsausen over på tallerkenene. Skjær ut firkanter av vaniljeparfaiten og plasser oppå bringebærsausen. Det kan være lurt å helle litt varmt vann under formel hvis isen sitter fast. Fordel fruktkultene ved siden av vaniljeparfaiten og topp med urter. Vi brukte litt oxalis.

Det Serveres AS | Orgnr: 930752088

Det Serveres AS | Orgnr: 930752088